Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Olli A. Mannille Suomen Liikunnan ja Urheilun ansioristi kultaisena

(2014-04-10 19:59:42)

SBL:n kunniapuheenjohtajalle Olli A. Mannille myönnettiin liiton kevätkokouksessa opetus- ja kulttuuriministeriön korkea-arvoinen ansiomerkki. Suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille jaettava tunnustus on Suomen Liikunnan ja Urheilun ansioristi kultaisena (ARK). Se voidaan myöntää erityisen suurista ansioista valtakunnallisen liikuntatoiminnan hyväksi tehdystä työstä.

Olli A. Manni sai arvostetun tunnustuksen.
Olli A. Manni toimi Suomen Bridgeliitto ry:n puheenjohtajana vuosina 1987–2009. SBL:n kunniapuheenjohtajaksi hänet kutsuttiin 21.4.2010. Koko puheenjohtajakautensa ajan hän edisti bridgetoimintaa ja loi toimintamahdollisuuksia lajille Suomessa. Hänen ansiotaan on pitkälti, että Suomi järjesti menestyksekkäästi bridgen Euroopan mestaruuskilpailut vuonna 1989, joissa avoimeen luokkaan osallistui 25 maata ja naisten luokkaan 18 maata.

Kultainen ansioristi on hieno tunnustus siitä, että lajimme on nyt myös käytännössä muiden urheilulajien vertainen. Ansiomerkkihakemuksen yhtenä perusteluna liitto korosti kunniapuheenjohtaja Olli A. Mannin tekemää valtavaa työtä bridgen julkisuuskuvan muuttamiseksi uhkapelistä taitourheiluksi ja hyväksytyksi taitopeliksi.

Mannille tunnustus tuli täytenä yllätyksenä. Aluksi hän luuli, että onnittelut olivat tulleet väärälle henkilölle, sillä hänen veljensä on myöskin aktiivinen urheilujärjestötoimija. Lopulta hän huomasi, että Valon jäsenyys on mahdollistanut kunniamerkit myös SBL:lle. Hän pitää huomionosoitusta nimenomaan älypelien ja erityisesti bridgen voittona. "Näin korkea-arvoinen ansiomerkki, joka osoitettiin nimenomaan bridgeliitolle todistaa sen, että bridge on nyt urheilulaji muiden joukossa."

Omalta puheenjohtajakaudeltaan Mannille jäi tärkeimpänä mieleen liiton talouden vakauttaminen ja oman pelitilan hankkiminen. Myös Turun EM-kilpailut olivat mieleenpainuva tapaus. Tätä nykyä Manni vaikuttaa bridgeen lähinnä pelaajana: "Se on hyvä tapa irrottautua työstä, sillä bridge on riittävän vaativa laji aivoille. Ei samaan aikaan voi työasioita pohtia."

SBL:n uusi logo 10.4.2014 alkaen.


Manni toimi myös liiton kevätkokouksen puheenjohtajana. Helsingissä edustettuna oli 14 kerhoa. Kokouksessa käytiin läpi vuoden 2013 taloutta ja myönnettiin vuoden 2013 hallitukselle vastuuvapaus.

Liiton kokous päätti ottaa liiton käyttöön uuden logon, joka itse asiassa on "vanha". Sen piirsi SBL:lle tamperelainen arkkitehti Aarne ''Apa'' Heino 1970-luvun puolivälissä. Logon nimi on "Istunto". Kirjepaperista skannatun kuvan viimeistelytyön teki kuvittaja-graafikko Lea Virolainen. Vanhalla herttarouva-logolla varustettu liiton materiaali käytetään loppuun rinnakkain uuden logon kanssa. Kesän tullessa uudet logot koristavat myös edustusjoukkueidemme pelipaitoja.

Kunniapuheenjohtajan muotokuva.


Kunniapuheenjohtaja lahjoitti kokouksen lopuksi SBL:lle muotokuvansa, toiveenaan, että myös muiden entisten puheenjohtajien kuvat saataisiin esille liiton tiloihin. Muotokuva ripustetaan Bridge Areenan seinälle tulevana viikonloppuna, kun Areenalla järjestetään talkoot.

Hulda Ahonen

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle