Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


SM viikonlopun saaliina junnuissa tuplamestarit ja senioreissa jännittävä mitalitaisto

(2013-11-25 15:58:23)

Marraskuun 23.–24. viikonloppuna saatiin Suomeen taas läjäpäin bridgen Suomen Mestareita. Viikonloppuna pelattiin nimittäin sekä senioreiden joukkuemestaruudesta, että junioreiden pari- ja joukkuemestaruuksista.

Junioreiden SM tuplamestarit Maria ja Osku.
Senioreiden joukkuemestaruudesta kamppailtiin tiukasti.

Seniorit kamppailivat joukkuekilpansa Helsingissä Bridge Areenalla yksipäiväisissä 12 joukkueen mittelöissä. Kilpailu oli odotetusti tasainen ja voiton veivät nelikko POISMENON VAARI
Osmo Parviainen (Savuton) - Lasse Utter (JBK) - Olli Puurtinen (Hangö Bridgeklubb) - Juuso Leikola (B-55).

Kisassa pelattiin kuusi kahdeksan jaon ottelua ja näin kilpailu saatiin vietyä läpi yhdessä päivässä. Senioreiden kilpailun yksipäiväisyys olikin ilmeisesti kilpailun suosion takana. Kilpailussa oli hyvä tunnelma ja Kati Sandström pyöritti kilpailunjohdon kokemuksellaan luotettavasti läpi. Hopealle mittelössä jäivät tällä kertaa joukkue USKELA: Jarmo Laakso (Salon BK) - Ilkka Lindén (Hangö Bridgeklubb) - Veijo Lösönen (Salon BK) - Timo Arppe (H6) ja pronssimitalit jaettiin joukkueelle EIKAT: Pekka Uskali (Turun BK) - Alpo Järvinen(B-55) - Kaj Sundsten (H6) - Seppo Laine (Turun BK). Katso kilpailun tulokset täältä. Onnea kaikille menestyneille!

Juniorikilpailut pelattiin Jyväskylässä.

Juniorit kisasivat tällä kertaa Jyväskylässä junnutoimikunnan puheenjohtaja Tero Koivun toimiessa kilpailunjohtajana. Junnukisojen mahtavaa tunnelmaa ei pienehkö osallistujamääräkään saanut tärveltyä. Lauantaina pelattiin parikilpailu barometrina 8 parin kesken.

Senioreiden joukkuemestarit 2013 - Poismenon Vaari
Kilpailun voittivat Maria Mylläri (H6) ja Oskari Koivu (JBK). Mestareiden kilpailu ei todellakaan alkanut unelmahyvin. 33% ja suunta oli vain ylöspäin! Puolivälissä kisaa pari kipusi johtoon, eikä sen jälkeen luovuttanut paikkaa muille. Toisesta sijasta käytiin hurja taisto ja lopulta samaan pistemäärään päätyivät Aleksi Aalto (B-19) – Tatu Sammalisto (Savuton) ja Antti Aimala (Karhulan BK)- Vesa Fagerlund (B-19). Hopeamitalit jaettiin vertailutulosten mentyä (verrataan kaikkien jakojen tuloksia) 19 – 16 Aleksille ja Tatulle. Katso kilpailun tulokset täältä Onnea kaikille!

Junnu SM hopeapari Aleksi ja Tatu.
Jännittävän parikilpailu ei vielä riittänyt tyydyttämään junnujen kilpailuviettiä lauantaina, vaan suurin osa pelaajista lähti vielä illalla pelaamaan Megazonea Jyväskylän iltaan. Jokunen ex-junnukin mahtui mukaan joukkueittain pelattuun laserpeliin.

Junioreiden SM kultajoukkue Rebmevom


Sunnuntaina pelatun joukkuekisan veivät suvereenisti joukkue REBMEVOM Maria Mylläri (H6) - Oskari Koivu (JBK) - Vesa Fagerlund (B-19) - Antti Aimala (Karhulan BK). Voittajat saalistivat 59,28

Junioreiden joukkuehopeaa joukkue Alma.


pistettä kuudestakymmenestä mahdollisesta. Hopealle tuli joukkue ALMA Alma Koivu (JBK) - Juuso Fagerlund (B-19) - Lauri Orkoneva (B-19) - Erik Hansson (Kulo Bridge). Pronsia taasen vei joukkue ILONA Ilona Vänni (Tammerbridge) - Eveliina Haapasaari (Tammerbridge) - Ilmari Ojanen (B-19) - Karri Kauppila (Porin BK).

Junioreiden joukkuepronssia joukkue Ilona.Juniorikisojen ehdottomia ilonaiheita oli menestyneiden pelaajien nuori ikä. Tuplamestarit Maria ja Osku ovat vielä hyvinkin nuoria (18 ja 15) ja parikilpailun hopeamitalistit Aleksi ja Tatu vasta 13 ja 14 vuotiaita. Veikkaanpa, että harjoitusmotivaation säilyessä saamme nuoresta rintamasta aikamoista vastusta pelisaleihin!

Tuplamestareilla vielä paras edessä.

Viikonlopun ehdottomat tähdet olivat tuplamestarit Maria ja Osku, jotka ovat molemmat väläytelleet menestyksellä myös aiemmin.

Marian peliuran alku oli hieman karikkoinen kun hän kävi kurssin vuonna 2008 ja ei löytänyt kivaa saman ikäistä peliseuraa. Myöhemmin hän kävi kuitenkin kurssin uudelleen kaverinsa kanssa ja Riitta-Liisa Mäkelän aktiivisesti kannustamana osallistui myös juniorileireille. Käännekohtana oli vuoden 2011 junnuleiri jolla Maria uskaltautui ilmoittautumaan koululaisten valmennusryhmään. Junioritoimikunta löysi Marialle tutoriksi Riku Mattilan, jonka kanssa Maria harjoittelikin kovasti.

Oskun peliura alkoi kotona isä Tero Koivun opettamana jo viisivuotiaana minibridgellä. Kerhoille itsevarma mestari meni jo seitsemänvuotiaana. Kurssia Osku ei ole käynyt, mutta ei usko sen hidastavan tahtia.

Lempipartnerit löytyvät molemmilta tällä hetkellä junioreista. Maria pelaa kaikkein mieluiten Oskun kanssa. Oskulle Marian lisäksi käy pariksi mielellään myös Väinö Törnroos ja veli Aarne Koivu.

Marialle bridge on muutakin kuin kilpailua. Hienoimpana hetkenä hän mainitsee kun Riku Mattila muisti onnitella H6 kerhon puolesta tuoretta 18 vuotiasta sekä synttäreiden, että maajoukkuepaikan (Norjan PM 2013) saamisen johdosta upealla 18 tulppaanin kimpulla. Huippuhetken päättäminen ei tosin ollut helppoa. Niitä tuntui olevan paljon.

Oskukaan ei ihan heti keksinyt mikä olisi ollut hänen huippuhetkensä, mutta totesi sitten, että oli aika hienoa voittaa Rally-sarja (kolme vuotta sitten).

Rankkoja tavoitteita ei kumpikaan mestareista ole itselleen bridgemielessä asettanut. Maria toivoo, että sekä hän, että Osku jaksaisivat harjoitella niin paljon, että voisivat pärjätä hyvin junnujen EM kisoissa Norjassa 2015.

Myös Oskun tavoitteet liittyvät juniorimaajoukkueeseen; Menestyminen junnu EM-kisoissa, niin, että joukkue pääsee osallistumaan MM-kilpailuihin. Se vasta olisikin hienoa!

Maria ihailee eri bridgenpelaajia eri ominaisuuksista. Yhtä idolia hänellä ei ole. Suomen parhaana pelaajana hän pitää Kauko Koistista.

Osku taasen omaan hilpeään tyyliinsä on sitä mieltä, että idoli ei Suomalaisista bridgenpelaajista voi olla kukaan muu kuin HÄN ITSE.

- H.A. -

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle