Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Hulda Ahonen ja Pia Erkkilä naisten parimestarit 2013

(2013-11-12 10:02:22)

Naisten SM mestarit 2013 Hulda Ahonen ja Pia Erkkilä


Lauantaina 9.11. pelattuun naisten SM kilpailuun osallistui pitkästä aikaa reilusti pareja kun viimevuotiseen parimäärään tuli kymmenen paria lisää. Tampereen kerhot olivat kutsuneet paikalle pelaajia ja porukkaa tuli mukavasti kaikilta suunnilta. Näinpä peräti 24 naisparia mitteli yksipäiväisessä kilpailussa upeissa tiloissa Tampereen Suomalaisella Klubilla Marskinsalissa.

Kilpailunjohtajana toiminut Timo Sairanen kertoi, että barometrina pelatun kilpailun johtaminen oli yksi helpoimmista. Tunnelma oli kuulemma erinomainen ja kaikki tuomiotilanteetkin käsiteltiin täydessä yhteisymmärryksessä. Kilpailussa pelattiin 46 jakoa kaksi jakoa kierroksella.

Marskin salissa oli hienoa pelata.


Tulevien mestareiden alku oli surkea. Ruokataukoon mennessä Ahonen (Tampereen BK) ja Erkkilä (Toppi) eivät olleet edes medelissä 49,8 % tuloksella. Sen sijaan edellisvuoden mestarit Sue Bäckström (B-55) ja Raija Tuomi (Tapiolan Trikki) pysyttelivät koko kilpailun kärjen tuntumassa. Ykkössija vaihteli useasti kilpailun aikana ja kilpailu säilyi jännittävänä loppuun saakka.

Neljä parasta paria olivat kaikki toistensa tuntumassa aina viimeiseen kierrokseen asti. Voittajat kohtasivat kolmanneksi viimeisellä kierroksella hopealle sijoittuneet kokeneet Tuula Honkavuoren (B-19) ja Pirjo Juuri-Ojan (Jyväskylän BK) tasaisella kierroksella.

Hopeamitalistit Pirjo Juuri-Oja ja Tuula Honkavuori
Viimeisellä kierroksella kohtasivat siinä vaiheessa jo kärjessä olleet tulevat mestarit ja Bäckström-Tuomi. Voittajina selvisivät tällä kertaa kohtaamisesta Hulda ja Pia, Suen ja Raijan pudotessa harmittavasti mitaleilta neljänsiksi.
Pronssia nappasivat Tammerbridgen Elina Laukkanen ja Mirja Mäntylä tasaisella pelillään. Viidennenkin sijan veivät paikalliset, kun nuoret Tammerbridgen edustajat Sari Itäluoma ja Nina Tyni jäivät vain vajaan 20 pisteen päähän mitalista.

Pronssimitalistit Mirja Mäntylä ja Elina Laukkanen
Sija Pist. % Nimet MP
1. 637 62,9 Hulda Ahonen - Pia Erkkilä 2.9
2. 611 60,4 Tuula Honkavuori - Pirjo Juuri-Oja 1.6
3. 605 59,8 Elina Laukkanen - Mirja Mäntylä 1.1
4. 600 59,3 Sue Bäckström - Raija Tuomi 0.8
5. 588 58,1 Sari Itäluoma - Nina Tyni 0.5

Katso kaikki tulokset liiton sivuilta.

Kaiken kaikkiaan kilpailun kokonaisuuden tiivisti erinomaisesti Anja Tuomi (Tapiolan Trikki): ”Onnittelut voittajille, mutta suurin voittaja oli mielestäni Tampereen bridgenpelaajat. Lähes näivettyneisiin naisten SM-kilpailuihin saatiin taas elämää ja iloa ja jännitystä(kin). KIITOS.” Tammerbridgen puheenjohtaja Jonna Kaminen jakoi mitalit ja totesi, etteivät Suomen Bridgenaiset anna kilpailun enää koskaan kuivua kasaan!

Pallo on heitetty!
Missä järjestetään ensivuoden naisten SM kisat?

-H.A.-

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle