Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Ruotsille kultaa!

Ruotsin avoin joukkue voitti kultaa Lillen älypeleissä. (2012-08-23 16:30:33)

WMSG guld: Sverige (foto: Svensk Bridge)Älypelit 2012 on bridgen osalta saatu päätökseen. Naisten ja seniorien finaalit päättyivät jo eilen. Naisten finaalissa Englanti voitti Venäjän 209 - 140 ja pronssiottelussa Puola Ranskan 170 - 118. Senioreissa sukulaiskansamme Unkari oli ylivoimainen. Finaalissa kaatui USA IMP-lukemin 247 - 166. Pronssiottelussa Ranska voitti Ruotsin 224 - 149.

Avoin sarja oli Ruotsin näytöstä. Moni olisi ennustanut finaaliin USA:ta ja Monacoa, mutta Ruotsi esti tämän tiputtamalla ensin USA:n neljännesfinaalissa ja sitten Monacon semifinaalissa. Puola kukisti semifinaalissa Italian. Finaalissa Ruotsi oli ylivoimainen ja johti seitsemän 16 jaon session jälkeen jo IMP-lukemin 342 - 188. Puola oli valmis luovuttamaan, mutta kisan säännöt estivät tämän. Arvokisamitaleita voidaan nimittäin jakaa vain pelaajille, jotka ovat pelanneet vähintään kolmasosan jaoista. Zak - Zaremba oli pelannut vain kaksi finaalisessiota, joten myös viimeinen eli kahdeksas pelattiin ja lopussa pisteet olivat 371 - 234. Pronssiottelussa Monaco voitti Irlannin 249 - 152. Lillessä pelattin myös Transnational Mixed-jokkuekisa, jonka voitti Yhdysvalloista, Italiasta ja Hollannista koottu joukkue Milner, sekä tietokonebridgen kilpailu, jonka voitti Han Kuijfin kehittämä Jack-ohjelma.

Jotain kuvaa Ruotsin pelistä antaa jako finaalin neljännestä erästä, jossa Peter Bertheaulla oli läntenä kortit:
♠-
♥J932
♦AJ9
♣AKT973.

Hänen partnerinsa, Per-Ola Cullin, avasi vain heidän ollessa vaarassa 2♥, joka ruotsalaisten systeemissä lupaa 10 - 13 arvopistettä ja ainakin kuuden kortin hertan. Puolan Krzysztof Buras tarjosi väliin 4♦, Leaping Michaels, joka lupasi pelivahvan käden ja ainakin 5-5-jakautuman ruudussa ja tarjoamattomassa ylävärissä, padassa.

Mitä nyt pitäisi Bertheaun kädellä tarjota?

Suuri osa partnerin pisteistä lienee hertassa, sillä etelä on tarjonnut 4♦ ilman ♦AJ9:ää. Slammissa on varmaankin hyvin mahdollisuuksia. Bertheau kuitenkin tarjosi vain 4♥ odottaen, että pohjoinen joka tapauksessa tarjoaa pataa. Aloittamalla alhaalta oma puoli kenties pääsisi pelaamaan herttaa.

Neljän hertan päälle pohjoinen, Grzegorz Narkiewicz, hyppäsi 5♠:aan. Nyt Bertheau tarjosi 6♥. Pohjoista ei vielä saatu jymäytettyä vaan hän tarjosi 6♠. Tämän päälle Peter tarjosi vielä 7♥, jonka pohjoinen kahdensi. Koko jako oli tällainen:

22      ♠AQ875
EW ♥T7
East ♦Q2
♣J654
♠ ♠T9
♥J932 ♥AKQ854
♦AJ9 ♦65
♣AKT973 ♣Q82
♠KJ6432
♥6
♦KT8743
♣.7♥X meni kotiin. Toisessa pöydässä ruotsalaiset saivat pelata 6♠X, johon tuli vain yksi vaivainen pieti. Niinpä Bertheaun ovela ja rohkea tarjoaminen toi Ruotsille 20 IMP:tä.

Onnittelut loistosuorituksesta Ruotsin avoimelle joukkueelle:
Fredrik Nyström - Johan Upmark, Peter Bertheau - Per-Ola Cullin, Krister Ahlesved - Jonas Petersson sekä Mats Axdorph (kapteeni) ja Jan Lagerman (valmentaja)!

WMSG guld: Sverige (foto: Svensk Bridge)


Linkki: 14th WORLD BRIDGE GAMES

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle