Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Granström ja Patana Swiss IMPsin Suomen mestareiksi

(2012-02-19 16:20:38)

Swiss-SM 2012: Granström - PatanaJuho Granström ja Kari Patana voittivat Suomen mestaruuden viikonloppuna Oulussa pelatuissa viidensissä avoimissa Swiss IMP -kisoissa. Samalla tämä avoimessa maajoukkueessa pelaava pari voitti ensimmäisen yhteisen Suomen mestaruutensa.

Hopealle tulivat koko viikonlopun vahvasti pelanneet Vesa Fagerlund ja Osmo Haljoki. Pronssia saivat Johan Linden ja Osmo Parviainen. Sama pari voitti pronssia myös senioreiden SM-kilpailuissa pari viikkoa sitten.

Kilpailu mestaruudesta oli erittäin tiukka kahden kärkiparin välillä. Kierroksella 11 parit olivat kärjessä tasapisteissä, mutta kolmen viimeisen kierroksen aikana Granström – Patana onnistuivat kirimään selvään voittoon 12 ottelupisteen erolla.

Pronssi: Linden - Parviainen


Toiseksi viimeisellä kierroksella BBO:n raamalähetyksessä näytettiin vahingossa kaksi viimeisen kierroksen jakoa. Kilpailunjohtaja Timo Sairanen oli kuitenkin varautunut mahdollisiin ongelmiin ja oli tehnyt valmiiksi ylimääräisiä jakoja. Viimeisellä kierroksella vaihdettiin uudet kortit brikkoihin numero 81 ja 84 ja niin saatiin varmistettua, ettei kukaan pelaajista ollut voinut saada ennalta tietoa pelattavista jaoista. Jaot saatiin vaihdettua ja raamaoperaattorit, Elias Nummelin, Oskari Koivu ja Henri Kinnunen, saattoivat näyttää myös kaksi viimeistä kierrosta.

Hopeaa: Fagerlund - HaljokiVoisi sanoa, että kilpailuissa tapahtui sukupolvenvaihdos. Vesa Fagerlund kuuluu hallitsevaan junioreiden mestarijoukkueeseen ja myös Granström on vielä tämä vuoden juniori-ikäinen. Patana, Granström ja Fagerlund kuuluvat kaikki joko avoimen tai juniori-luokkien maajoukkuevalmennusrinkeihin ja ovat harjoitelleet säännöllisesti ja systemaattisesti jo useamman vuoden ajan mm. BBO:ssa.

Kultaa: Granström - PatanaLämpimät onnittelut kaikille mitalisteille!

Lisää kuvia kisoista on Facebookissa, Jyväskylän bridgekerhon sivulla. BBO-lähetysten tallenteita voi etsiä BBO:n raama-arkistosta.

Marianna Kultalahti

Linkki: Tulokset

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle