Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


SM joukkuekilpailu 2023 huipentuu finaaliin

(2023-05-03 19:54:01)

Finaali pelataan Bridge Areenalla


Tulevana viikonloppuna päästään jälleen vihreän veran ääreen mittelemään joukkuekilpailutaitoja Suomen kovimmalla tasolla. Vaikka semifinaali osakilpailuissa ei osallistujia liiaksi asti ollutkaan, ovat kahdeksan finaaliin päässyttä joukkuetta selvästi maamme bridgen parhaimmisto. Helsingissä pelatussa semifinaalissa jäi näppejään nuolemaan varsin kovatasoisia joukkueita.

Finaalissa pelaavat seuraavat joukkueet:

1. PIENI KIUSA
Raimo Raunto, Juha Saarikoski, Juha Hämäläinen, Kalevi Paavola, Johan Herrgård, Kaarlo Ylinen
2. TAKALAITON
Matti Sihvola, Joakim Fabritius, Jesse Jäkärä, Mika Karjalainen, Seppo Räsänen, Jussi Angervo
3. CHA CHA CHA
Hulda Nyberg, Jonna Kaminen, Mirja Mäntylä, Elina Laukkanen, Meri Korhonen, Anni Mäkelä
4. ARGENTUM
Agneta Arle, Martin Arle, Maria Mylläri, Gabriella Ahlvik, Timo Ollila, Karri Kupari
5. TOOPET
Oskari Koivu, Antti Aimala, Kari Patana, Juho Granström, Erik Hansson, Mauri Saastamoinen
6. SALONEN
Vesa Fagerlund, Jouni Juuri-Oja, Kauko Koistinen, Clas Nyberg, Jari Salonen,
7. PIA
Pia Erkkilä, Raija Tuomi, Mika Salomaa, Pekka Viitasalo, Markku Pekkinen, Jorma Valta
8. VILTTIKETJU
Tatu Heikkinen, Hannu Ojanen, Arto Puumalainen, Risto Nokka, Olli Perkiö, Janne Ekholm

Kilpailun tuloksia voi seurata Joukkue-SM 2023-sivuilta.

Finaalissa pelataan 7 kokonaista kierrosta. Kaikki joukkueet kohtaavat toisensa. Joukkueet on asetettu järjestykseen niin, että viimevuoden mestarijoukkue Vilttiketju, pelaa numerolla 8. Muut ovat ranking järjestyksessä.

Lauantaina pelit alkavat kello 9.30, mutta joukkueiden on syytä olla paikalla ajoissa kapteenien kokous alkaa kello 9:15 ja kaikkien joukkueiden kapteenien odotetaan olevan paikalla.
Kilpailun johdosta vastaa pääkilpailunjohtaja Kati Sandström, joka on aina tiukkana sekä aikataulun, että sääntöjen noudattamisen suhteen, kuten kuuluukin.

Puolustavien mestareiden, Vilttiketjun peluutus suunnitellaan löyhästi huilipyyntöjen pohjalta. Joukkueessa pelaava Tatu Heikkinen ei pidä joukkuetta viimevuotisesta voitosta huolimatta ennakkosuosikkina, mutta uskoo uuden yllätyksen mahdollisuuteen.

Tatun mukaan joukkueen pelaajat pystyvät pelaamaan hyvin myös eri vaihtoehtoisilla parikombinaatioilla, mutta todennäköisesti peluutuksessa pyritään pelaamaan eniten vakiparien kanssa.

Tatu Heikkinen - Vilttiketju
Itse finaalin voittoon on hänen mielestään mahdollisuuksia neljällä parhaiten rankatulla joukkueella. Muutokset joukkueiden sisällä (Pia ja Salonen) ovat tervetullutta vaihtelua ja tuovat mielenkiintoa finaaliin. Kauko Koistisen nimi nousee huulille, vaikka joukkue onkin nykyään Jari Salosen kaptenoima.

Mahdollisesti varsin tasainen finaali on Tatulle mieleen ja tuo katsojillekin mielenkiintoa. Kahdeksan joukkueen kesken pelattava finaali on Vilttiketjulaisen mielestä hyvä. Huoli semifinaalien vähäisestä osallistujamäärästä ja kilpabridgen pelaajien kunnianhimon puutteesta on kuitenkin ilmeinen. Mikäli harrastajat eivät osallistu peleihin, joissa vastus on kova, ei kehitystäkään tapahdu.

Tähän mielipiteeseen en voi muuta kuin yhtä täysin rinnoin. Olisi lajin etu kaikilla tasoilla, että pelaajiemme taitotaso kohoaisi. Haastankin tässä harrastajat uskaltautumaan mukaan ensivuoden semifinaaleihin suurin joukoin. Finaalipaikka kuuluu vain parhaalle kahdeksalle, mutta jostain on lähdettävä liikkeelle.

Finaalista tehdään BBO-lähetystä sekä lauantaina, että sunnuntaina. Lauantaille tarvittaisiin vielä lähetysapua, eli mikäli olet käytettävissä, ota pikaisesti yhteys allekirjoittaneeseen. Osakin päivää auttaa!

Kuten aina, ei mitaleja kilpailussa voida rajata minkään joukkueen tavoittamattomiin. Uskoisin, että tänäkin vuonna nähdään yllätyksiä, minkälaisia, se selviää sunnuntaina iltapäivällä!

Toivottavasti viikonloppuna nähdään kaikkien aikojen jännittävin finaali.

Bridge Areenalla pelaajien tarpeista vastaa jälleen kahvilamme, joka tarjoaa kotitekoisen lounaan sekä lauantaina että sunnuntaina hintaan 12 € (sisältäen kahvin, leivän ja salaatin). Lauantaina tarjolla on luumuinen porsaspata perunoilla ja sunnuntaina lohimurekepihvejä ja perunaa. Mikäli sinulla on tarve kasvisruoalle tai muulle erityisruokavaliolle, ole etukäteen yhteydessä Johan Hergårdiin (P: 0505264341) Lounaan lisäksi kahvilayrittäjämme tarjoaa erinomaisia leivonnaisia ja pikkusuolaista koko viikonlopun ajan. Toivomme että pelaajat käyttävät palvelua, jotta se olisi tarjolla jatkossakin.

Kotisohvilla kilpailua voi seurata BBO:ssa, jossa lähetystä on 1-2 pöydästä. BBO operaattoreina toimivat alustavien tietojen mukaan Ronan ja Jarkko.

Onnea ja menestystä ja hauskoja pelejä kaikille!

. Hulda Nyberg-

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle