Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto avasi bridgen Champions´ Cupin Helsingissä

Euroopan Bridgeliitto (EBL) ja Suomen Bridgeliitto järjestävät kilpailun yhdessä. Paikalla on kaksitoista Euroopan huippujoukkuetta (2022-11-10 23:10:44)

Finn Wardi ja Taina Susiluoto


Helsingin Unionikadulla sijaitsevassa U14 hotellissa on tungosta, kun eurooppalaiset bridgegurut ottavat mittaa toisistaan. Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto pääsi maistamaan huippubridgen arvokilpailun tunnelmia, kun hän avasi kilpailun yhdessä EBL:n puheenjohtaja Eric Laurantin kanssa.
Kilpailut pelataan varsin tiiviissä tahdissa, sillä sekä Round Robin, että finaalivaihe saatetaan kahdentoista joukkueen osalta läpi vain kolmessa päivässä. Jo torstaina pelattiin peräti 60 jakoa.

Paikan päällä on erittäin kansainvälinen tunnelma, sillä pelaajien lisäksi paikalla on koko EBL:n johto, joka kokoontuu kokoustamaan Helsingissä.
HotelliU14 sopii mainiosti kilpailujen järjestämispaikaksi. Tilaa on hyvin koko porukan majoittua, mutta ei niin paljon, ettei tunnelma olisi intiimi bridgeväen keskuudessa.

Vesa Fagerlund pelaamassa


Hotellin aulassa on mahdollista seurata BBO-lähetystä. Näin moni tekeekin, usein myös huilivuorossa olevat pelaajat. Toki katsojat voivat tulla katsomaan peliä myös pelitiloihin (tietysti vain avoimeen huoneeseen).
Vapaaehtoiset, sekä BEL:n ja SBL:n organisaatio teki töitä keskiviikkona yöhön asti, jotta kilpailut saatiin alkamaan ajallaan. Pelaajille uutena asiana tuli tarjousvaiheen toteuttaminen tableteilla.

Hotelli U14 aulassa voi seurata pelejä


Uusi teknologia vaatii tietysti jonkin verran töitä, mutta palkitsee sillä, että tarjoussarjat tallentuvat ja ovat katsottavissa kaikista pöydistä, kun jaot on syötetty. Tablettien käyttö on selvästi kehitystä oikeaan suuntaan.
Kilpailun tuloksia voi seurata EBL:n verkkosivujen kautta. Pelin ollessa käynnissä, ajankohtainen tulosseuranta löytyy kohdasta Running Scores.

Lauri Rahilta BBO-lähettäminen sujuu


Kilpailun ensimmäinen päivä on onnistuneesti saatu päätökseen ja saamme nauttia kansainvälisestä huippubridgestä vielä kaksi kokonaista päivää.
Kilpailusta tehdään BBO-lähetystä jatkuvasti kahdesta ottelusta. Ensimmäisen päivän kaikki 60 jakoa lähettivät kivenkova tiimi: Pia (Erkkilä), Maria (Mylläri), Lauri Rahi ja Noora Rahi.
Myös jakotiimi Mara (Meronen), Mika Karjalainen ja Raimo Raunto hoitivat hommansa erittäin mallikkaasti!
Vapaaehtoiset ovat se voimavara, joka mahdollistaa kaikki vähänkään suuremmat tapahtumat, mukaan lukien kotimaiset.

Paikan päällä kilpailunjohto on tietysti EBL:n valitsema. Peter Eidt Saksasta on vastuukilpailunjohtaja ja oma pääkilpailunjohtajamme Kati Sandström toinen kansainvälinen kilpailunjohtaja.

Tähän huoneeseen ei kuka tahansa pääse (Martti M tekee jakoj
Torstaina illalla neljän kärki kilpailussa oli seuraava:

1 SZLEM GDANSK 84.06 Puola
2 CIRCULO PORTUGUES 78.87 Portugali
3 CONTACT 1 78.45 Sveitsi
4 RIVIERA 78.01 Belgia

Tilanne kärjen osalta on siis varsin tasainen. Suomen joukkueella pelipäivään mahtui vain yksi voitto, mutta kahdeksas tila ei ole kuin noin yhdeksän pisteen päässä, joten keskimmäinen finaalinelikko ei suinkaan ole vielä karannut tavoittamattomiin.
Peli jatkuu perjantaina klo: 10:00. Tervetuloa seuraamaan kilpailuja paikan päälle tai verkon välityksellä.

- Hulda Nyberg –


Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle