Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Champions' Cup tuo Helsinkiin maailman tähtipelaajien vyöryn

Helsingissä, Hotelli U14 (Unioninkatu 14) pelataan 10.-12.11.2022 kansainvälinen arvokilpailu Champions' Cup. (2022-11-02 12:59:59)

Helsingissä, Hotelli U14 (Unioninkatu 14) pelataan 10.-12.11.2022 kansainvälinen arvokilpailu Champions' Cup.

Bridgetähtiä voi bongata kilpailun aikana Helsingissä.Suomen Bridgeliitto järjestää kilpailun yhteistyössä European Bridge Leaguen (EBL) kanssa. Turnaus on joukkuekilpailu, johon kutsutaan edellisen EM-kilpailun kymmenestä parhaasta maasta heidän kerhojen mestaruuskilpailuiden voittajakerho. Mikäli tällaista kilpailua ei ole, kilpailee joukkue nimellä Champions. Tämän lisäksi edellisvuoden voittajat sekä isäntämaa on kutsuttu.

Kilpailuun osallistuu siis kaksitoista joukkuetta Euroopan huipulta. Isäntämaana Suomella on oikeus osallistua ja meitä edustaa karsittu joukkue, joka pelaa Champions – nimellä (karsintaan ilmoittautui yksi joukkue).

Joukkueemme on Oskari Koivun johtama kuusikko, jossa pelaavat:

Oskari Koivu (PC) ja Antti Aimala
Mauri Saastamoinen ja Juho Granström
Erik Hansson ja Vesa Fagerlund
Joukkue on täydentänyt itseään Juholla ja Vesalla karsintojen jälkeen.

Oskari KoivuKilpailussa pelaavat Suomen lisäksi joukkueet Belgiasta, Irlannista, Israelista, Italiasta, Liettuasta, Hollannista, kaksi Norjasta (edellinen voittaja), Puolasta, Portugalista ja Sveitsistä.

Pelaajien ei siis tarvitse edustaa kyseistä maata, vaan kerhoa. Vaikuttaa siltä, että useassa kerhossa pelaajien taso on poikkeuksellisen korkea, kun mm. Contact 1 joukkueessa (Sveitsistä) pelaa kuusi hallitsevaa maailmanmestaria. Joukkueessa pelaavat:
Sjoert Brink, Bas Drijver, Piotr Gawrys, Michal Klukowski, Fernando Piedra ja Pierre Zimmermann.

Vielä ei kuitenkaan voida jakaa kirkkainta pystiä heille, sillä maailman kärkipelaajia löytyy lähes jokaisesta joukkueesta:
Tuttuja nimiä kuten: Helgemo, Duboin, Ekren, Versace, Cullin, Madala, De Wijs, Kwiecien, Charlsen ja liuta muitakin nimiä, jotka jokainen kansainvälistä bridgeä hiemankaan seurannut, on kuullut.

Aikataulu CCKaikkien joukkueiden kokoonpanot voi katsoa täältä.

Paikan päällä pelin seuraaminen on mahdollista, mutta pelitila on varsin ahdas. BBO-lähetystä tulee neljästä pöydästä läpi kilpailun (kaksi ottelua).
Pelit alkavat torstaina ja päättyvät lauantaihin. Aikataulu löytyy oheisesta kuvasta.

EVLIKuten aikataulusta voi päätellä, pelataan ensin niin kutsuttu Round Robin (RR, kaikki kohtaavat kaikki), jossa kierrosta kohden pelataan kymmenen jakoa. Sen jälkeen joukkueet jaetaan kolmeen ryhmään RR:n sijoitusten mukaisesti. Jokaisessa ryhmässä selvitetään joukkueiden paremmuudet pelaamalla ensin semifinaali, ja sen jälkeen finaali ja pronssiottelu. Näin joukkueet saadaan lopulta tarkkaan arvojärjestykseen.

Round Robinin ottelut on arvottu ja Suomen joukkue kohtaa ensimmäisellä kierroksella joukkueen Riviera Belgiasta. Kaikki RR:n ottelut voi käydä katsomassa täällä.

Kilpailujen järjestelyissä on tarvittu ja tarvitaan yhä vapaaehtoisten apua, joten kiitän jo etukäteen kaikkia, jotka osallistuvat tapahtuman mahdollistamiseen!

Olette korvaamattomia!

Mukana on mm. sijoituspalveluita tarjoava Evli, jonka palveluihin voi tutustua www.evli.com.

Champions`Cup pelataan 10.-12.11.2022Helsingissä
Pidetään peukkuja kotimaan joukkueelle, joka pääsee kokeilemaan taitojaan varsin tasokkaaseen seuraan.

- Hulda Nyberg –
Aikataulu CC
Bridgetähtiä voi bongata kilpailun aikana Helsingissä.

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle