Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Pia Erkkilä ja Raija Tuomi EM-hopealle naisten parikilpailussa!

Madeiralla pelattu kilpailu kesti yhteensä neljä päivää. (2022-06-16 08:37:56)

Pia Erkkilä ja Raija TuomiPian ja Raijan pitkä odotus naisten EM-parikilpailuun palkittiin, kun kilpailun lopussa sijoitus oli toiseksi korkein.

Naisten EM-parikilpailu on viimevuodet pelattu kansallisten EM-kilpailuiden yhteydessä, juuri ennen naisten joukkuekilpailusarjan alkamista. Koronan ensin siirrettyä, ja sitten peruutettua vuoden 2020 kilpailut oli moni jättänyt parikilpailun väliin.

Pia ja Raija olivat kuitenkin sitkeästi siirtäneet matkaansa ja majoituksiaan ja pääsivät vihdoin lähtemään matkaan kaksi vuotta aiottua myöhemmin.

Kilpailussa pelattiin ensin kolmen päivän karsintavaihe, joka pelattiin pienestä ilmoittautujamäärästä johtuen yhdistettynä senioriparikilpailun kanssa. Vastus oli kova.

Alussa kilpailu ei mennytkään ihan toivotun laisesti, sillä ensimmäisen karsintapäivän jälkeen Pia ja Raija olivat selvästi medelin alapuolella.

Kokeneet pelaajat eivät tällaisesta kuitenkaan lannistu, tai hätkähdä, vaan uskovat omaan tekemiseen. Toisena pelipäivänä vaihde vaihtui ja peli alkoi tuottaa kivasti tulosta.

Palkintopallilla


A-finaalin naiset pääsivät aloittamaan toiselta sijalta. Finaali pelattiin vain naisparien kesken. Ensimmäinen kolmesta finaalisegmentistä sujui hyvin, mutta jännitystä viimeiseen toi pienoinen notkahdus toisessa segmentissä.

Jälleen Pia ja Raija näyttivät kovat pelihermonsa ja pelasivat hienon viimeisen segmentin päätyen upeasti hopeasijalle!

Molemmat pelaajat ovat aiemminkin kolkutelleet naisten EM-parikilpailussa mitalisijoja ja kummallakin on kilpailusta aiempi viides sija. Nyt hopeaa!

Lämpimät onnittelut EM-hopeasta!

Kulta meni Italiaan ja pronssille joutuivat tyytymään koko kilpailun hyvin pelanneet itävaltalaisnaiset.

1 BARONI Irene GOLIN Cristina ITA - ITA 59.72
2 ERKKILA Pia TUOMI Raija FIN - FIN 55.42
3 GRUMM Iris GRUMM Susanne AUT - AUT 53.21

tuoreet EM ja PM -mitalistitKatso koko kilpailun tulokset täältä (Women Pairs-kohdasta).


- Hulda Nyberg -
Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle