Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Bridgeliigan voitto Helsinkiin B-55 kerholle!

Jyväskylän Bk ja Tampereen Bk saivat hopeaa ja pronssia (2019-10-06 18:40:40)

B-55 Bridgeliigan voittoon!Bridgeliigan totuttu mitalikaksikko Jyväskylän Bk ja Tampereen Bk joutuivat antamaan yhdet sijat perään totutuista, kun B-55 Helsingistä vei Liigatason mestaruuden yhdeksän pisteen turvin.

B-55 lähti viimeiseen otteluun turvallisen tuntuisesta johdosta ennen Jyväskylän BK:ta, mutta jouduttuaan ahtaalle toiseksi viimeisellä sessiolla Otapietiä vastaan ja Tampereen BK:n ollessa pahasti tappiolla Jyväskylän BK:ta vastaan, ei voitto ollutkaan enää niin varma. Lopulta B.55 tappio Otapietiä vastaan ei ollut riittävän suuri ja Tampereen BK otti reilun loppukirin Jyväskylää vastaan ja B-55 sai selkeähkön voiton. Tampereen kiri ei aivan riittänyt ja se jäi pronssille Jyväskylän taakse reilun kuuden pisteen erolla.

Ensi vuonna Liigatasolla pelaa 8 joukkuetta. Kahdeksan joukkuetta muodostuvat viidestä Liigatason parhaasta joukkueesta, molempien Ykkösdivarilohkojen voittajajoukkueista sekä erillisestä kolmen joukkueen karsinnasta paikan saavasta yhdestä joukkueesta. Karsintaan pääsevät Liigatason viimeiseksi jäänyt joukkue (Tapiolan Trikki) ja molempien Ykkösdivisioonien kakkoseksi tulleet joukkueet.

Liigatasolla pelaavat siis vuonna 2020
B-55 (Helsinki)
Jyväskylän Bk
Tampereen Bk
Tammerbridge (Tampere)
Otapieti (Espoo)
Savuton (Helsinki)
B-19 (Hämeenlinna)
Ja voittaja joukkueista Tapiolan Trikki, Ähtärin Bk ja Toppi (Helsinki). Tämä karsinta pelataan samanaikaisesti liigakarsinnan kanssa (jossa karsitaan Ykkösdivarissa pelaavat joukkueet) Tampereella 2.11.2019.

Ykkösdivarin Eteläisen lohkon voitti siis Savuton, Topin jäädessä toiseksi. Pohjoisessa lohkossa B-19 vei voiton Ähtärin BK:n jäädessä toiseksi.

Vuonna 2020 pelataan Ykkösdivaria vain yhdessä lohkossa, johon otetaan kahdeksan joukkuetta.
Varma Ykkösdivaripaikka on kolmen joukkueen karsinnassa näppejään nuolemaan jäävillä kahdella joukkueella, B-55:llä, Turun Bk:lla, Vasa Bk:lla ja Pieksämäen Bk:lla. Lisäksi nousukarsinnan kaksi parasta pääsevät Ykkösdivariin pelaamaan.
Nousukarsintoihin on oikeus osallistua seuraavilla joukkueilla:
Tammerbridge, Porin Bk, Åbo Bk, Porvoon Bk, sekä Kakkosdivarien lohkovoittajat: Salo1, KUB (Tuusula), Akaan Bk ja Jyväskylän Bk2.

Bridgeliiga on mahtava pelitapahtuma. Kerhojen joukkueissa pelaa usein sellaisiakin pelaajia, jotka eivät muuten paljon kisatantereilla näy. Butlertulokset sekä Liigatasolla, että Ykkösdivareissa kertovat myös sen, että kerhojen pelaajat voivat pelata useiden partnereiden kanssa. Esimerkiksi Liigatasolla oli vain kolme kaikki pelaamansa ottelut yhdessä pelannutta paria.

Liigatason tuloksia voi katsella täältä.
Ykkösdivarien tulokset täällä.
Kakkosdivarien tuloksia täällä.

Onnittelut kaikille mukana olleille joukkueille. Bridgeliiga on mahtavaa yhdessäoloa bridgen merkeissä!
Palkintojenjako järjestään Hangon Bridgeviikolla. Toivomme, että Liigatason kolme parasta kerhoa sekä Ykkösdivareiden voittajajoukkueet lähettävät puheenjohtajansa (tai muun virallisen edustajan) palkintojenjakotilaisuuteen.

- Hulda Ahonen-
B-55 Bridgeliigan voittoon!

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle