Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Kilpailu bridgen MM-titteleistä on alkanut Kiinan Wuhanissa

Tittelit ratkotaan ensimmäistä kertaa neljässä kategoriassa. (2019-09-16 09:10:09)

Liveraama MM-kilpailuista toimii.Bermuda Bowl, Venice Cup ja d'Orsi Trophy ovat saaneet uuden kilpaluokan rinnalleen. Jo perinteisiksi muodostuneet, avoin, naisten ja senioriluokkien lisäksi MM-titteli ratkotaan nyt myös mixed, eli sekaparien luokassa. Uudella kilpailumuodolla ei vielä ole sen kummempaa nimeä kuin Mixed Teams.

Kilpailut alkoivat Kiinassa kaikissa luokissa 24 joukkueen alkusarjalla. Joukkueet on karsittu maailman eri zoneilta. Euroopalla on kaikissa luokissa ollut suora oikeus kahdeksaan paikkaan, mutta peruutusten vuoksi Eurooppa on saanut useassa kategoriassa lisäpaikkoja. Senioriluokassa on peräti yksitoista eurooppalaista joukkuetta.

Sarjoissa pelataan ensin Round Robin 15.-22.9. jonka jälkeen alkavat pudotuspelit kunkin kategorian kahdeksalle parhaalle. Alkusarjan (RR) ykkönen saa valita ensin kenet ottaa vastaansa (valinta 5.-8. väliltä) jne. Semifinaalissa ja finaalissa pelataan molemmissa 96-jakoa kahden päivän aikana. Finaali pelataan 27.-28.9.

Maailman parhaita pelejä voi seurata BBO:ssa aina kun kilpailupelejä on. Kiinassa on ollut hieman sekavia käytäntöjä ja mm. aikataulua on rukattu lennossa. Alkuvaikeuksia on ollut myös BBO-lähettäjien taidoissa, jotka jo ensimmäisenä kilpailupäivänä saivat paljon kritiikkiä. Toivotaan, että tilanne paranee näiltä osin. Uusimmat tilanteet löytyvät kilpailun verkkosivuilta, joilta löytyy hyvin myös kaikki muu tieto.

Kiinassa pelataan Suomenaikaa aikaisin, joten ne, jotka haluavat seurata päivän ensimäistä RR-ottelua saavat herätä jo kukonlaulun aikaan.

RR-kierrosaikataulut ovat tiistaista eteenpäin(tällä tietoa):
05.00 – 7.20: (1. sessio)
8.30 – 10.50: (2. sessio)
11.30 – 13.50: (3. sessio)


Maanantaina 16.9. aikataulu on tuntia myöhempi.

Linkkejä:
Tulokset Running Scores kohdasta voi seurata kuluvan ottelun mate-merkintöjä.
BBO-aikataulut

- Hulda Ahonen-

Liveraama MM-kilpailuista toimii.

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle