Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Suomen naisille PM-hopeaa Kristiansandissa

Naisjoukkue ylitti tavoitteensa ja juhli hopeaa sunnuntaina illalla (2019-06-11 14:50:21)

Hopeamitali


Suomi osallistui PM-kilpailuihin sekä naisten-, että avoimessa luokassa. Molemmissa luokissa pelasi 6-joukkuetta. Färsaaret ei lähettänyt joukkuetta naisten sarjaan, vaan kuudes joukkue oli kotimaa Norjan toinen joukkue. Joukkueet kohtasivat toisensa kahteen kertaan. Ensimmäiset viisi kierrosta arvotussa järjestyksessä ja toiset viisi kierrosta ensimmäisten viiden kierroksen tulosten mukaisesti.

Suomen naisjoukkueessa pelasivat:
Hulda Ahonen
Pia Erkkilä
Raija Tuomi
Ilona Vänni


Pia oli joukkueen kapteeni ja pelasi Raijan kanssa. Hulda pelasi ensimmäistä kertaan naismaajoukkueessa edustaneen Ilonan kanssa. Kilpailun alussa peli hieman tökki, mutta kun naiset saivat koneensa käyntiin, oli jopa kultamitali aika lähellä. Joukkueelta, jonka tavoitteena oli pronssi, oli hopea valtavan upea suoritus ja joukkue olikin selvästi tyytyväinen suoritukseensa. Hopean arvoa nostaa vielä se, että taakse jäi kaksi Venice Cup-paikan lunastanutta joukkuetta (=naisten maailmanmestaruuskilpailu), Tanska ja Norja. Ruotsilla on myös edustusoikeus Venice Cupissa, joten PM-kilpailujen taso on naisissakin varsin korkea.

Naisjoukkue 2019


Molemmat parimme suorittivat varsin tasavertaisesti ja kumpikin pari mahtui butlerissa lopputuloksissa kolmen kärkeen, ollen toinen ja kolmas. Ilonaa lukuun ottamatta, naisjoukkue oli varsin kokenut, millä on aina merkitystä, kun pelataan maajoukkuetasolla. Joukkueen kokenein pelaaja Raija onkin voittanut PM-tasolla jo yhden kullan (ja yhden PM-tittelin 2005), 4 hopeaa ja kaksi pronssia. Hulda ja Pia ovat olleet näistä mukana saavuttamassa kolme hopeaa ja kaksi pronssia (ja yhden PM-tittelin 2005).

Naisten luokassa mitalit menivät seuraavasti:
Kultaa Ruotsi
Hopeaa Suomi
Pronssia Tanska
Naisten luokan tulokset löytyvät täältä.


Suomen maajoukkue PM 2019


Avoimessa sarjassa kaikilta NBU:n jäsenliitoilta oli mukana joukkue. Suomen avoimella joukkueella kilpailu ei mennyt tavoitteiden mukaisesti. Peli tökki alusta loppuun, eikä tuurikaan juuri vaivannut. Bridgen taso on kautta linjan tasoittunut BBO:n harjoittelu- ja kibitsointimahdollisuuksien myötä. Euroopassa ei juuri ole enää heikompia joukkueita avoimella tasolla. Joukkueemme jatkaa harjoittelua, jonka myötä menestys vääjäämättä tulee.

Avoimessa luokassa pelasivat:
Vesa Fagerlund
Arttu Karhulahti
Kauko Koistinen
Clas Nyberg
Mika Salomaa
Pekka Viitasalo (kapteeni)

Avoimessa luokassa mitalit menivät seuraavasti:
Kultaa Islanti
Hopeaa Norja
Pronssia Tanska
avoimen luokan tulokset löytyvät täältä.


Seuraava PM Suomi 2021.


PM-kilpailuiden yhteydessä järjestettiin NBU:n (Nordic Bridge Union) kokous. Tunnelmat ennen kilpailua olivat varsin sekavat, sillä Ruotsi oli ehdottanut koko NBU:n ja samalla PM-kilpailuiden lopettamista. Suomelle tämän yhteistyön lopettaminen olisi ollut todella suuri isku, sillä meille PM-kilpailut ja pohjoismainen yhteistyö ovat todella merkittäviä. SBL:n pääsihteeri Finn Wardi oli mukana tapaamisessa ja neuvotteli muiden maiden kanssa tilanteesta. NBU:n toimintaa päädyttiin muokkaamaan, mutta tärkeintä oli, että se säilyy ja PM-kilpailut säilyvät. Finn Wardi valittiin NBU:n uudeksi puheenjohtajaksi ja toiminnanjohtaja Hulda Ahonen valittiin NBU:n sihteeriksi. Näillä valinnoilla voidaan taata, että Suomella on sanansa sanotavana pohjoismaisissa bridgeasioissa ainakin lähitulevaisuudessa.

Pelaajien reaktio, kun Norjan liiton puheenjohtaja Kari-Anne Opsal kertoi kokouksen tuloksesta ja PM-kilpailujen jatkumisesta palkintoseremoniassa, oli sydäntälämmittävä hurraahuuto. Seuraavan kerran PM-kilpailut pelataan vuonna 2021 SUOMESSA. Ajankohdan ja pelipaikan etsiminen on jo aloitettu. Hyviä ideoita otetaan vastaan.

Joukkueet kiittävät pelaajia kannustuksesta!

Käykää katsomassa video naisjoukkueen ilosta täältä. Kiitos videosta AK.

- Hulda Ahonen -Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle