Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Koistisen joukkueelle kahdeksas perättäinen SM-kulta!

Bridgen arvostetuin SM-kilpailu, SM-joukkuekilpailu pelattiin Bridge Areenalla Helsingissä 8.-9.12. (2018-12-10 13:09:37)

Koistinen - KultaaKahdeksan finaaliin selviytynyttä joukkuetta kohtasivat kaikki toisensa 20-jaon mittaisissa otteluissa.

Mitalien kohtalo ratkesi vasta viimeisellä pelatulla puoliajalla. Pronssimitalista käytiin lopulta kaikkein kovin taisto, joka päätyi joukkueen Viltti eduksi. Viltin onnistuneen loppukirin ansiosta joukkueet Pian Paras ja Utter joutuivat tyytymään neljänteen ja viidenteen sijaan.

Mäkikangas - hopeaaKulta ja hopea ratkaistiin jälkikäteen katsoen joukkueiden Koistinen ja Mäkikangas keskinäisessä kohtaamisessa sunnuntai aamuna. Mäkikankaan nuoret pelaajat lähtivät oteluun kilpailun selvästä johtoasemasta. Koistisen joukkueen kokemus osoittautui vielä kuitenkin nuoruuden intoa menestyksekkäämmäksi ja Koistinen vei voiton selvänumeroisesti 17.56-2.44.

Viltti - Pronssia (kuvasta puuttuu Puumalainen)
Myös mitalikamppailussa täysillä mukana ollut Pian paras joutui lopussa toteamaan Koistisen joukkueen kovuuden häviten viimeisen ottelun tuleville mestareille 3.62-16.38. Lopulta mestarit hävisivät vain yhden ottelun jo semifinaalissa heitä kouluttaneelle Pelastajat-ryhmälle. Häviö olikin varsin selvä (18.33-1.67). Vaikuttaisi siltä, että Pelastajat ovat löytäneet sen viisasten kiven, millä Koistinen on kaadettavissa.

Mika Kiiskinen - Pelastajat
Kokonaisuutena kilpailu oli kohtalaisen tasainen ja varsin viihdyttävä. Selvää on, että nuorempi sukupolvi pelaajia on tulossa, ja kovaa. Vanhojen kettujen on ruvettava pelaamaan enemmän ja panostettava oman bridgensä nykyaikaistamiseen, sillä muuten he jäävät vääjäämättä jalkoihin.

Pia Erkkilä - Pian paras


Christer Björkman - ToivonenTämän vuoden teemana finaalissa tuntui valitettavasti olevan sairastelu. Lähes kaikilla joukkueilla oli joku pelaaja vähintään puolikuntoinen ja mm. Toivosen joukkueelta puuttui kokonaan yksi pari sairastapauksen vuoksi. Ennakkoon pohdittu Koistinen-Fagerlundin jetlag ei tuntunut vaikuttavan peliin, sillä pari pelasi huikean hyvin, voittaen kokonaisbutlerin ylivoimaisesti.

Lopputulokset:
1. Koistinen (95.83)
2. Mäkikangas (85.33)
3. Viltti (80.41)
4. Pian Paras (75.3)
5. Utter (73.07)
6. The Young Mummies (64.02)
7. Pelastajat (57.08)
8. Toivonen (26.46)Kiitos kilpailunjohdolle, operaattoreille ja etenkin pelaajille hienosta finaalista. Ensivuonna sitten taas uudelleen.

- Hulda Ahonen –Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle