Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Karhulan ja Kotkan Bridgekerhojen yhteinen 130v juhlatilaisuus

(2018-11-28 14:16:29)

Erkki Hänninen ja Tuulikki MäkeläKarhulan ja Kotkan Bridgekerhot viettivät yhteisen 130v juhlatilaisuuden Kotkan Kumppanuustalossa lauantaina 17.11. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja osallistujia oli Karhulan ja Kotkan kerhojen lisäksi Porvoosta, Kouvolasta ja Lappeenrannasta. SBL.n hallitusta edusti Seppo Räsänen, joka luovutti kerhoille yhteisesti SBL:n viirin.


Maukkaan tarjoilun lomassa piti Karhulan kerhon puheenjohtaja Erkki Hänninen juhlapuheen, josta tässä lyhyitä otteita.


” Karhulan Bridgeklub-Karhulan bridgekerho perustettiin 27.02.1947. Pelipaikkana oli Karhula Tjänstemannaklubb

Perustavassa kokouksessa oli 21 hlö (13 fru,6 ingenjör,1 ekonom ja yksi majuri).

Ensimmäinen vuosikertomus kertoo mm, että pelipöytiä oli 3-6 kpl ja joukkuekisoja daamit vastaan herrat. Jäsenmäärä oli kasvanut 33:een.Pelaajat päätettiin jakaa pelitaitojensa mukaan A- ja B-sarjaan. Pelikauden lopuksi kaksi huonointa paria tippui A:sta B:hen,ja kaksi parasta nousi B:stä A:han.

Vuonna -49 oli kerhossa 44 jäsentä. Bridge-kurssikin järjestettiin, vetäjänä legendaarinen R. Skoroupo. Toiminta jatkui vilkkaana ja samanlaisena koko 50-luvun alun. Jäsenluettelossa v.1954 näytti olevan jopa 70 nimeä.

70-luvulla pelipöytiä oli yleensä 5-6 ja tuloksia nähtiin paikallislehdissä, palkintoina oli lasitavaraa. Vieläkin käytössä on monta kippoa ja kuppia silta ajalta.

Sitten lopuksi lyhyt katsaus nykypäivään: Pelaajajoukkomme vanhenee- tulee luonnollista poistumaa niin sairauksien kuin muidenkin syiden kautta. Osin tästä johtuu toinen huolemme: nykyinen liian pieni pelaajamäärä huolimatta, että kurssejakin on järjestetty aika-ajoin. Pirjo ja Erkki Juuri-Ojan muutto paikkakunnalle oli tärkeä piristysruiske lajillemme.

Niin heidän kuin Antti Aimalankin hienot suoritukset niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin ovat nostaneet kerhomme mainetta bridgeväen keskuudessa.


Kotkan kerho perustettiin 12.11.1958. Kerhon grand Old Man oli Gunnar Suokko, jonka jokainen vanhemman polven pelaaja varmasti tunsi. Hänellähän oli meriittejä vaikka muille jakaa. Muuten toiminta on ollut suunnilleen samantapaista kuten Karhulassakin, ja yhteiset peli-illat ovat oleellisia kummankin toiminnalle.

Kunniajäseniksi kutsuttiin Pirkko Aimala Karhulan ja Tuulikki Mäkelä Kotkan kerhosta.”


Miellyttävä ja leppoisa loppuilta kului kahvin ja parikilpailun merkeissä. Parikilpailun voittivat vierailijat Porvoosta, Pia Petäjä ja Hannu Salminen.

- Erkki Hänninen ja Seppo Räsänen -

-H.A.-

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle