Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Puolet pois! SM- joukkuekilpailun semifinaalit 17.-18.11.

(2018-11-13 16:31:07)

SM-joukkiksen semifinaalit ovat tulossa
SM- joukkiksen semifinaalivaihe pelataan 17.–18.11.2018. Kilpailu pelataan neljässä neljän joukkueen lohkossa, joista kustakin pääsee kaksi parasta joukkuetta Bridge Areenalla 8.-9.12. pelattavaan SM-joukkuekilpailun finaaliin.

Jo piirivaiheessa karsiutui jatkosta pois hyviä joukkueita ja myös semifinaalivaiheessa on lohkoista varmasti putoamassa joku sellainen joukkue, joka voisi kilpailla finaalissa jopa mitalisijoista.

Lohkot on jaettu niin, että jokaisen lohkon kaksi ylintä joukkuetta sijoitetaan arvopisterankingin mukaisesti (edellisen vuoden mitalistit, mikäli jatkavat, sijoitetaan automaattisesti kolmen kärjeksi.) järjestykseen, niin, että neljäs ja viides ovat samassa lohkossa ja niin edespäin käärmeenä lohkoihin. Tänä vuonna kaikki neljä lohkoa pelaavat Helsingissä.

Lohkoissa pelaavat joukkueet näet kuvasta.

lohkojako - semifinaalit 2018
Lohkojako on puhuttanut – jälleen kerran. Käärmesysteemin hyvät ja huonot puolet- arvorankingin oikeudenmukaisuus.

SBL:n hallitus on antanut Kansallisen kilpailun ohjausryhmälle tehtäväksi miettiä SM-joukkuekilpailun uudistamisen mahdollisuuksia. Ryhmä esittää uudistusesityksensä hallitukselle 17.12. pidettävässä hallituksen kokouksessa.

SBL:n kaikkein arvostetuimman kilpailun uudistamista ei tule tehdä heppoisesti ja miettimättä. Katsotaan mitä hallitus esityksellä tekee. Joka tapauksessa ensi vuonna (2019) SM-joukkuekilpailun semifinaalivaihe (pelattiin millä tahansa järjestelmällä) pelataan kahdella paikkakunnalla. Tämänhetkinen käytäntö, jossa semifinaalipaikkoja valittiin vasta aluevaiheen jälkeen (maantieteellisin perustein), on valitettavasti käytännössä hyvin vaikea toteuttaa pelipaikkojen ollessa kiven alla. Ensivuoden paikkaa ollaan jo suunnittelemassa ja alustavia varauksia on jo tehty. Mikäli kilpailun formaattia uusitaan, sen vaikutukset jäävät nähtäväksi.

Tämänvuotiset lohkot tulevat tarjoamaan jännitystä sekä onnistumisen- ja pettymyksen tunteita.

Mustan lohkon ennakkosuosikki- itseasiassa koko kilpailun selkeä ennakkosuosikki – Koistinen, voidaan laskea ilman terveydellisiä romahduksia lähes varmaksi jatkoon. Lohkon kakkospaikasta tullaan käymään etukäteisveikkailujen perusteella kova taisto. Hyvänä viikonloppuna kaikilla kolmella joukkueella voi olla mahdollisuus saavuttaa finaalipaikka.

Kolmessa muussa lohkossa ei kärkisijoja ole niin helppo ennakkotunnelmissa jakaa kellekään. Arvopistelistauksen kärkijoukkueilla on varmasti pienoinen etu kaikissa lohkoissa ja tältä kantilta katsottuna Punaisen lohkon joukkue Pian Paras, Sinisen lohkon Paganus ja vihreän lohkon Utter ovat hienoisia ennakkosuosikkeja, ainakin pääsemään finaaliin. Veikkaan kuitenkin, että kaikki 16 joukkuetta taistelevat finaalipaikasta parhaiden kykyjensä mukaan, ja näin yhtään joukkuetta ei voi täysin jättää laskuista pois.

Miten käy? Se selviää viikonloppuna pelattavien 96-jaon jälkeen.

Tulevat semifinaalit pelataan yhtäaikaisesti kaikissa lohkoissa. Lauantain pelit alkavat klo 11:00 ja sunnuntaina klo 10:00. Ottelut ovat 32-jaon mittaisia ja ne pelataan puoliaikalaskennalla. Molempina päivinä pelataan puolitoista ottelua. Tarkka aikataulu on julkaistu tiedotteissa muiden kilpailuohjeiden kanssa.

Onnea kaikille joukkueille semeihin!

- Hulda Ahonen-
lohkojako - semifinaalit 2018

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle