Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Pohjoismaista väriä uudistamaan Euroopan Bridgeliittoa

(2018-06-13 11:29:33)

Jan KamrasKovan kilpailullisen toiminnan lisäksi Oostende on ollut näyttämönä myös kattojärjestömme poliittisille valinnoille. Joka neljäs vuosi valitaan EBL:n puheenjohtaja ja hallitus (executive committee).

Puheenjohtajan paikalle oli tällä kertaa ehdolla kolme ehdokasta, Suomessakin vieraillut hallitseva puheenjohtaja Yves Aubry Ranskasta, WBF:n rahavaroista vastaava Marc De Pauw Belgiasta, sekä naapurimaamme ehdokas Jan Kamras.
Suomi oli tutustunut ehdokkaisiin varsin hyvin ja keskustelut pohjoismaisten liittojen ja muidenkin eurooppalaisten lajiliittojen kanssa olivat tuottaneet varsin selkeän kuvan siitä, että muutosta vallitsevaan hallintoon tarvittiin.
Suomen äänet kokouksessa käytti puheenjohtajamme Pasi Kuokkanen ja delegaatiossa oli mukana myös pääsihteerimme Finn Wardi.

Äänestys puheenjohtajuudesta oli jännittävä, sillä ratkaisua ei saavutettu ensimmäisellä kierroksella (Jos joku ehdokas olisi saanut 50% äänistä suoraan, olisi hänet valittu.). Lopullinen vaali käytiin Yves Aubryn ja Jan Kamrasin välillä. Tässä äänestyksessä tulevaksi puheenjohtajaksi valittiin äänin 70-52 Ruotsin Jan Kamras.

Hallitukseen oli ehdolla uutena jäsenenä Norjan liiton puheenjohtaja Kari-Anne Opsal, joten uudelleenvalitun Islannin Jafet Olafssonin kanssa Pohjoismailla on nyt hyvä edustus Euroopan liiton korkeimilla palleilla. Hallituksen naisjäsenten määrä myös tuplaantui kahteen Kari-Anne Opsalin valinnan myötä.

Kari-Anne Opsal
EBL:n hallitus:
PJ: Jan Kamras - Ruotsi
Sevinç Atay – Turkki
Peter Belcak – Slovakia
Igor Chalupec – Puola
Philippe Cronier – Ranska
Marc de Pauw – Belgia
Josef Harsanyi – Saksa
Eric Laurant – Hollanti
Eitan Levy – Israel
Gilad Ofir – Israel
Jafet Olafsson – Islanti
Kari-Anne Opsal – Norja
Paul Porteous – Irlanti

EBL:n uusi hallitus
Jan Kamraksen odotetaan uudistavan EBL:n toimintaa ja eheyttävän taloutta. Mitä muuta uusi puheenjohtaja tuo mukanaan jää nähtäväksi, mutta se, että Suomella on läheiset välit sekä itse puheenjohtajaan, että hänen edustamaansa liittoon, ei varmasti ole haitaksi!

Onnea kaikille vastuulliseen työhön!

- Hulda Ahonen-

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle