Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Viimevuotiset mestarit Koistinen-Nyberg uusivat mestaruutensa SM-parikilpailussa

(2018-03-05 16:52:23)


Mitalikolmikko 2018
SM-parikilpailu pelattiin Bridge Areenalla 3.-4.3.2018.

Kilpailu pelattiin jo tutuksi tulleella tavalla niin, että kaikki parit (36) kohtasivat toisensa, pelaten kolme jakoa jokaista vastustajaa vastaan. Kaikki siis pelasivat 105 intensiivistä jakoa.

Kilpailun käytännön pyörittämisestä vastasi kilpailunjohtajana toiminut Anni Mäkelä.
Lauantaina pelattiin yhteensä 66 jakoa, ja jo tuolloin voittajat Kauko Koistinen (B-55) ja Clas Nyberg (Vasa BK) olivat ottaneet paikkansa kärjestä. Himmeämmistä mitaleista käytiin sunnuntaina kova taisto.

Tämänvuotinen finaali oli ilahduttavasti junioripelaajien esiinmarssi, kun hopeaa vei junioripari Aleksi Aalto (B-19) ja Erik Hansson (Kulo Bridge). Myös pronssiparin toinen pelaaja on juniori. Pronssille itsensä pelasivat Jyväskylän BK:n Oskari Koivu ja Lasse Utter. Tulokset.

Moni kanssapelaaja pitää myös voittajaparia varsin nuorekkaana – ainakin pelillisesti. Kaukon sanoin heillä on ”tervettä röyhkeyttä” – pelissä.
Seuraavassa jaossa moni voisi pitää tätä tervettä röyhkeyttä jo jopa lievänä hulluutena, mutta tulos puhuu puolestaan:


jako 54

Kauko ja Clas pelasivat jaon hopeamitalisteja vastaan.


tarjoussarja

Sarjassa Kauko löysi balanssikahdennuksen kuudella pisteellään ja Clas kiitti Kaukoa terveestä röyhkeydestä ja itsekin metodia noudattaen kahdensi vastustajan kolmen hertan sitoumuksen.

Puolustus ei vaatinut ihmeitä ja pelinviejä päätyi kahdeksaan tikkiin, jotka hänelle kuuluivat. Erik kyseli jaon jälkeen Kaukolta, että: "Eikö sulla mitään koskaan ole, kun tarjoat?" Tähän Kauko vastasi, että ”Luulitteko te, että minä annan teidän näissä vyöhykkeissä pelata kahta herttaa?”

Kilpailusta nähtiin myös BBO-lähetys yhdestä pöydästä. Kiitos Aaapolle ja häntä tauottaneelle Satulle tästä. Jatkossakin tarvitsemme vapaaehtoisia tekemään BBO-lähetyksiä kilpailuistamme. Pidäthän mielessäsi, että BBO-operaattorina toimiminen voisi olla yksi kiva tapa harrastaa.

Seuraava SM-tason mittelö käydään myös Bridge Areenalla, kun naisten pari SM-kilpailut pelataan lauantaina 17.3. Nyt on aika viimeistään ilmoittautua mukaan kilpailuun. Jo yhdeksäntoista naisparia on ilmoittautunut mukaan, monen mielestä kaikkein mukavimpaan SM-kilpailuun!

- Hulda Ahonen -

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle