Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Junioreiden EM-kilpailut järjestettiin Šamorínissa 8.-15.7

(2017-07-21 12:12:44)

U21 Finland laskemassa


Junioreiden EM-kilpailut järjestettiin Šamorínissa Slovakiassa 8.-15.7. Suomen U21 sarjaan osallistunut joukkue pärjäsi peleissä odotuksiin nähden kohtalaisesti. Muilta osin reissu sujui erinomaisesti. Majoitus oli pelipaikan hotellissa, joka oli selvästi paras hotelli jossa on tullut vuosien aikana pelireissuilla oltua. Kilpailuiden järjestäjiäkään ei ollut moittiminen. Hyvä joukkuehenkikin pysyi yllä läpi kisojen muutamista suuristakin tappioista huolimatta.

Suomen lopullinen sijoitus oli 10/17. Erot sarjataulukossa molempiin suuntiin olivat melko selkeät, ja kun jakoja tuli viikon aikana pelattua peräti 320, tuli joukkueen todellinen taso selvästi esille.

Suomi pystyi haastamaan isompia bridgemaita, ja hienoja olivat etenkin 2 suurta voittoa Hollannista. Kuitenkin suurin osa sarjataulukon yläpäässä olevista joukkueista päihitti Suomen molemmissa kohtaamisissa. Erot parempia joukkueita vastaan tulivat ilmi etenkin tarjoamisessa; usein suurimmat tappiot johtuivat vastustajien paremmasta korttien arvostamisesta tarjoussarjan aikana. Tässä lieneekin ehkä tärkein kehityskohde tulevia kilpailuja ajatellen.

U21 sarjan voitti niukan eron turvin Ruotsi, jota vastaan Suomi kävi keväällä erittäin tasaisen väännön PM-kilpailuiden finaalissa samoilla kokoonpanoilla. Siten ikäluokan kärki ei ole tavoittamattoman kaukana, ja muita enemmän harjoittelemalla mahdollista saavuttaa. Juuri aktiivisen harjoittelun avulla saatu rutiini auttoi Ruotsin ja Israelin kaikista korkeimmille sijoille. Jos ja kun sinne mielii, on tehtävä vähintään yhtä paljon töitä kuin he.

Raamaottelun voitontunnelmissa.


Linkki Vesan kilpailusta pitämään blogiin.

Oskari Koivu

-H.A.-

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle