Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Suomelle PM-pronssit molemmissa luokissa!

Suomi saavutti mitalit sekä naisten, että avoimessa luokassa Tanskan PM-kilpailuissa. (2017-06-07 15:52:57)

Naisten PM-pronssijoukkue
Tanskan Horsensissa pelatut PM-kilpailut päättyivät Suomelle mitalitulokseen molemmissa luokissa.

Avoimessa luokassa viisihenkinen Clas Nybergin kaptenoima joukkue jäi vain pari pistettä hopeasta. Silti pelaajilla oli hymyt herkässä kun pronssiset mitalit pujotettiin heidän kaulaansa.

Suomen avoin pronssimitalijoukkue
Kilpailu pelattiin kaksinkertaisena sarjana, niin, että perjantaina pelattiin kolme, lauantain neljä ja sunnuntaina taas kolme ottelua. Molempien joukkueiden alut olivat hankalat. Naiset hävisivät ennakkoon ehkä heikoimmaksi arvioidulle Islannin joukkueelle suurinumeroisesti (19-30) 6,96-13,04, eikä avoimen alku ollut sen parempi saman maan avointa joukkuetta (ennakkoon tietysti kovempana pidettyyn) vastaan (19-35) 5,82-14,18. Naisten kaikki perjantain ottelut olivat häviöitä, mutta avoin pääsi voitonmakuun jo kolmannessa ottelussaan Norjaa vastaan.

Ruotsi oli kokonaisuudessaan PM-kisan paras.
Naiset saivat oikean vaihteen silmään vasta kun vastaan tuli rakas naapurimme Ruotsi, jota vastaan pelattiin BBO-raamassa. Naisten peli lähtikin siitä uudella asenteella käyntiin ja lauantain kaikki ottelut olivat voitokkaita. Sunnuntaina kilpailua johtava Tanska oli naiselle liian vahva ja ehkä edellisestä ottelusta kimpaantunut Ruotsi voitti naiset myös selvin numeroin. Viimeisen kierroksen voitto Tanskan kakkosjoukkueesta varmisti naisjoukkueelle kuitenkin mitalit.

Banketti alkaa.
Naisten sarjan voiton vei jo neljättä kertaa peräkkäin Tanskan taitava joukkue, Ruotsin jouduttua tyytymään hopeamitaleihin.

Mikki ja Clas iloisina
Avoimen joukkueen pelit kulkivat lauantaina myös mukavasti. Ainoa tappio tuli viimeisessä ottelussa Tanskan joukkuetta vastaan. Sunnuntaina mahdollisuudet mitaliin olivat jo erinomaiset, joukkueen voitettua sekä Ruotsin, että Islannin joukkueet. Viimeisen ottelun häviö Norjaa vastaan varmisti mitalin värin.

Pekka tyytyväisenä


Raija odottaa vielä mitalia

Avoimessa sarjassa voitto meni Ruotsiin ja hopea jäi järjestäjämaahan Tanskaan.

Avoin joukkue:
Clas Nyberg – Pelaava Kapteeni
Vesa Fagerlund
Kauko Koistinen
Mika Salomaa
Pekka Viitasalo


Naisten joukkue:

Pia Erkkilä – Pelaava Kapteeni
Hulda Ahonen
Raija Tuomi
Jonna Kaminen
Clas Nyberg – valmentaja

Villikko ja vanhus, mutta kumpi on kumpi!?
Mikki ja Pia
Tanskan bridgeliitto oli tehnyt suuren työn kilpailujen järjestelyissä ja kaikki, lukuun ottamatta joukkueidemme huoneiden pientä viivästystä, sujuikin erittäin jouhevasti. Pelien erityispiirteenä voidaankin pitää sitä, että tunnelma ja kilpailujen urheiluhenki oli todella korkea. Pohjoismaissa arvostetaan rehtiä peliä ja hyvää etiikkaa. Kaikissa pöydissä tunnelma oli ystävällinen ja jopa toverillinen.

Vesa ja Jonna, rentoutuneet ensikertalaiset
Kilpailun kanssa järjestettiin samanaikaisesti Pohjoismaisen Bridgeunionin kokous, jossa liiton pääsihteeri Kaj G Backas oli edustamassa Suomea. Näin pääsihteerimmekin pääsi osallistumaan mitali-ilotteluun sunnuntai-iltana.
Banketissa juhlittiin maltillisesti ja onniteltiin muita mitalisteja. Tunnelma oli rento ja välitön. Kokonaiskilpailun voiton vei Ruotsi, joka voitti avoimen sarjan ja tuli toiseksi naisten sarjassa.

Tanskassa järjestelyt pelasivat.
PM kilpailut järjestetään seuraavaksi Norjassa kahden vuoden päästä, mutta heti neljän vuoden kuluttua on järjestämisvastuussa Suomi.

.
- Hulda Ahonen -

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle