Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Jyväskylän Bk Bridgeliigan voittoon!

Jännittävä kilpailu voitosta kääntyi Jyväskylän eduksi viimeisellä kierroksella. (2017-05-08 21:18:03)

Bridge Liiga 2017 on ratkennutBridge Liiga ja divisioonat pelattiin loppuun 6.-7.5.
Kuuden joukkueen muodostama korkein sarjataso Bridge Liiga oli jännittävä loppuun saakka. Ennen viimeistä, viiidettä kierrosta näytti siltä, että Tampereen Bk vajaan kymmenen ottelupisteen turvin olisi voittamassa Liigaa, mutta toisin kävi B-55 joukkueen rökittäessä johtajan rumin numeroin. Jyväskylän BK taasen voitti Bk Savuttoman selvänumeroisesti ja näin ensimmäinen Liigamestaruus meni reilun kahden pisteen (!!) erolla Jyväskylään.

Hopeapalkinnot pokkasivat Tampereen Bk:n pelaajat ja niin ikään hyvän lopun siivittämänä Tapiolan Trikki ylsi pronssille.

BRIDGE LIIGA 2017

MESTARI:

JYVÄSKYLÄN BK
PJ Marko Jurvanen

Edustusjoukkueessa pelasivat:
Lasse Utter – Kapteeni
Oskari Koivu
Osmo Kiema
Kari Patana
Mika Salomaa
Jorma Valta


HOPEAA:

TAMPEREEN BK
PJ Hulda Ahonen

Edustusjoukkueessa pelasivat:
Hulda Ahonen – Kapteeni
Jussi Pölkki
Marko Ketola
Mika Kiiskinen
Sami Mäki
Vesa Fagerlund

PRONSSIA:

TAPIOLAN TRIKKI
PJ Jarmo Räty

Edustusjoukkueessa pelasivat:
Pekka Viitasalo – Kapteeni
Heikki Lehtinen
Väinö Kelhä
Pasi Kuokkanen
Jukka Porkka
Raija Tuomi

Jyväskylän BK edustusjoukkue.Bridge Liigasta Ykkösdivisioonaan putosivat Bk Savuton ja Ähtärin Bk.

Ykkösdivarit pelattiin kahdessa lohkossa Tampereella ja Helsingissä ja nousijoiksi selviytyivät B-19 Hämeenlinnasta ja Turun BK. Näinollen Bridge Liigassa tulevat pelaamaan ensi kaudella:

Jyväskylän Bk
Tampereen Bk
Tapiolan Trikki
Bridge 55 (Helsinki)
B-19 (Hämeenlinna)
Turun BK

Tampereen BK:n joukkue (Jussi Pölkki puuttuu)Kakkosdivarissa pelattiin kymmenessä lohkossa ympäri Suomen ja tavoitteena oli karsintapaikka Ykkösdivariin nousemiseksi. Omat lohkonsa voittivat:

Salon BK2
H6
B-19
Rauman Bk 1
Porvoon Bk
Oulun Yliopiston Bk
Otapieti
Vasa Bk
Jyväskylän Bk 2
Vasa Bk 2

Nousukarsinnoissa pelaavat näiden joukkueiden (ellei kieltäytymisiä tule) lisäksi molempien ykkösdivarilohkojen toiseksi viimeisiksi jääneet joukkueet, eli:
KUB ja Kajaanin Bk

Tapiolan Trikin joukkueen kapteeni ViitasaloBridge Liiga käynnistyi tänä vuonna ryminällä ja huikealla pöhinällä. Liigan sääntöjä ja käytäntöjä on hieman hiottava, jotta ne saadaan toimivammiksi. Itse Liiga kuitenkin on pelaajapalautteen mukaan erittäin hieno ja haluttu kilpailu. Kerhot ovat kilpaa ylpeitä omista pelaajistaan.

SBL.n hallitus toivoo, että rakentavia kehitysehdotuksia lähetetään edelleen ja miettii tahollaan parhaita uudistuksia. Perusosiltaan Liiga tullee pysymään samankaltaisena, mutta peluutukseen ja käytännönjärjestelyihin tullaan tekemään korjauksia.

Kiitos kaikille osallistuneille kerhoille. Meitä oli PALJON! Mahtavaa katsoa mihin liiga kehittyy.

Erityiskiitos Piirien valvojille ja Jarmo Laaksolle, jotka ovat tehneet hurjan duunin sovitellessaan pelipaikkoja ja kerhoja.

Olette mahtavia!

Ensivuoden Liigakauden aloitusaikakaan ei ole vielä tiedossa, mutta kaikkien aikojen ensimmäinen liigavoiton kunniataulu jaetaan Jyväskylän Bk:lle Hangon Bridgeviikolla 2017.

Muistutuksena niille, joita alkavat siirtomarkkinat jo kuumottaa, että kerhoa täytyy vaihtaa ennen vuoden vaihdetta (tai vuoden vaihteessa), jos haluaa vaihtaa edustusjoukkuetta.

- Hulda Ahonen -


Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle