Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


World Bridge Games puolivärierävaiheessa

(2016-09-12 09:59:19)

Avoin - kaavioPuolan Wroclawissa pelattavat World Bridge Games-kilpailut (entiset Bridge Olympialaiset) ovat joukkuekilpailujen osalta edenneet pudotuspelivaiheen toiseen osioon.

Round Robin vaiheesta selvisi pudotuspeleihin 16-joukkuetta kussakin sarjassa (Avoin, naiset, seniorit ja mixed).
Suomen molemmat joukkueet karsiutuivat jatkosta. Avoin jäi oman lohkonsa neljänneksitoista (14/18) keskiarvolla 7.76. Jatkopaikka oli avoimella todella epätodennäköinen, sillä jatkoon pääsi vain lohkon viisi parasta ja paras kuudes. Tämän lohkon viidennellä keskiarvo oli 11.80.
Naisilla ero jatkopaikkaan ei ollut yhtä suuri, kun he sijoittuivat oman lohkonsa kymmenensiksi (10/18). Naistenkin keskiarvo jäi kuitenkin alle kymmenen (9.34) kun jatkopaikka, kahdeksas sija, irtosi 10.73 keskiarvolla.

Jatkoon menneistä maista huomattava osa oli Euroopan valtioita. Avoimessa peräti 12/16 oli Euroopan alla pelaavia bridgemaita. Naisissa vastaava luku oli 11. Senioreilla jatkopaikat jakautuivat tasaisesti koko maailmalle, sillä Euroopan mailla oli vain 7-jatkopaikkaa, kun mixed-joukueissa jatkossa oli 12 Euroopan edustajaa. Bridgen taso on Euroopassa siis kova.

Sunnuntai-iltaan huipentuneet pudotuspelit olivat varsin jännittävät ja suuria yllätyksiäkin koettiin. Avoimessa sarjassa ennakkoon kovina pidetyt; Italia, Ranska ja USA karsiutuivat jatkosata. Pohjoismaista vain Ruotsi on mukana neljännesvälierävaiheessa. Avoimen 16-tulokset.

Naiste - kaavio
Naisissa ainakin Hollannin putoaminen Skotlannille oli jymy-yllätys. Pohjoismaisia värejä puolustavat kilpailussa vielä vastustajansa pudottaneet Norja ja Ruotsi. Naisten 16-tulokset.

Kaikki tulokset nyt ja jatkossa löytyvät täältä.

Neljännesfinaalivaihe alkaa maanantaina ja siinä pelataan 96-jaon ottelut (6x16jakoa). Otteluita voi seurata BBO:ssa ja tulosseuranta on WBF:n sivuilla. Otteluparit ovat seuraavat:

Avoin:
Uusi-Seelanti vs. Espanja
Monaco vs. Kanada
Alankomaat vs. Englanti
Ruotsi vs. Puola

Naiset
Kiina vs. Englanti
Ruotsi vs. USA
Skotlanti vs. Norja
Puola vs. Ranska

Seniorit
Usa vs. Australia
Turkki vs. Tanska
Kiinan Taipei vs. Italia
Ranska vs. Kiina

Mixed
Alankomaat vs. Kiina
Saksa vs. Bulgaria
Venäjä vs. Tanska
USA vs. Ranska

Veikkaa voittajaa SBL:n FaceBook-sivuilla muista myös tykätä sivuistamme!.

Seniorit - kaavio
Samanaikaisesti joukkuekilpailun loppuvaiheiden kanssa pelataan parikilpailuja, joihin vapaan ilmoittautumisen (parin piti olla samasta maasta) lisäksi saivat osallistua pudonneiden maiden pelaajat. Naisten kilpailun osallistujamäärä oli pettymys, sillä vain 31-paria osallistui kilpailuun. Samanaikaisesti pelatut naisten ja sekaparien 16-karsinnat ja mixed- ja avoin-parikilpailu epäilemättä veivät osallistujia. Parimäärä saattaa kuitenkin nousta, sillä joukkuekilpailujen pudotuspelivaiheista pudonneilla pelaajilla on oikeus tulla mukaan parikilpailuihin. Kilpailujen säännöt.

Kolmen session jälkeen suomalaispari Kati Sandström ja Maria Mylläri ovat naisten parikilpailussa hienosti viidensinä. Myös Agneta Berglund ja Maria Nordgren osallistuvat kilpailuun. Tulokset kolmen session jälkeen. Naisparien lisäksi suomelta on parikilpailuissa mukana vain avoimessa pelaavat Jussi Tamminen ja Vesa Leskelä.

-Hulda Ahonen-

Avoin - kaavio
Naiste - kaavio
Seniorit - kaavio

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle