Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


Suomen Cup 2015 - ilmoittaudu mukaan!

(2015-02-11 11:08:16)

SUOMEN CUP 2015


Suomen Cup-kilpailu uudistuu pelaajien toiveesta vuodelle 2015. Tärkeimmät muutokset koskevat kilpailun lohkojakoa ja kilpailumaksuja.

Ilmoita joukkueesi mukaan Suomen ainoaan Cup-muotoiseen joukkuekilpailuun!

Suomen Cup on erittäin arvostettu, SM-kilpailuihin rinnastettava, ainoa cup-muotoinen, maanlaajuinen joukkuekilpailumme. Semifinaalit (vähintään toinen) ja finaali nähdään raamalähetyksenä BBO:n välityksellä. Joukkueen voivat muodostaa ketkä tahansa 4-6 Suomen Bridgeliiton alaista pelaajaa*.
(*Ulkomaisilla pelaajilla ei välttämättä ole edustusoikeutta Baltic Cupissa!).

LOHKOJAKO

Aiemmin lohkojaot on tehty maantieteellisin perustein, ja monella joukkueella on jo vuosia ollut lähes sama peliohjelma. Lohkot ovat olleet epätasapainoisia, niin tasoltaan kuin joukkuemääriltäänkin. Lisäksi eri joukkueilla on ollut eroja pelattavien otteluiden määrässä.

Vuonna 2015 Suomen Cupiin mukaan ilmoittautuneet joukkueet arvotaan 64-joukkueen lohkoon. Mikäli lohko tulee täyteen, etenevät voittajat kaaviossa seuraavaan 32-joukkueen vaiheeseen jne. Arvontaa ei painoteta millään tavalla, mikäli kaavio on täysi.

Huileja voi Suomencupissa tulla, aiemmasta poiketen, vain ensimmäisellä kierroksella. Huilaaviksi joukkueiksi otetaan automaattisesti 5 (jos huileja on vähemmän, niin vähemmän jne.) arvopisterankinglistan parasta joukkuetta (vuodenvaihteen listan mukaisesti). Loput huilaavat joukkueet arvotaan, kuitenkin niin, että mikäli huileja tulee enemmän kuin 15, on arvopisterankingin mukaisesti toiselle kierrokselle etenevien joukkueiden määrä n. 1/3 huileista.

Mikäli kaavio ei ole täysi lasketaan huilien määrät seuraavan yhtälöparin avulla:

Y= huilaajien määrä
X= pelaamalla etenevien määrä

X+Y= 32
2X+Y=ilmoittautuneiden määrä


PELITAPA

Joukkueet sopivat itse otteluidensa ajankohdan ja pelipaikan SBL:n ilmoittaman ohjeaikataulun puitteissa. Otteluissa pelataan 32 jakoa, mutta joukkueiden keskenään niin sopiessa, voidaan pelata myös vain 28 jakoa. Ottelut pelataan ns. ”puolimatkanotteluina”. Esimerkiksi Kuopio – Turku pelattaisiin Jämsä-Orivesi alueella. Jos toinen joukkue vaatii toista matkustamaan koko matkan ”vierasotteluun”, tulee ”kotijoukkueen” korvata matkustavalle joukkueelle kohtuullisella tavalla matkan kuluja ja vaivaa.

Kolmella ensimmäisellä kierroksella joukkueet saavat molempien joukkueiden suostumuksella pelata ottelun BBO:ssa (ottelun on oltava katsojille avoin). Tästä pitää ilmoittaa esim. BBO-Finlandin sivustolla. Neljännesfinaalin pelaamiseen netissä tarvitaan kilpailutoimikunnan lupa, joka myönnetään perustellusta syystä (erittäin pitkä matka, joukkue hajallaan ympäri suomea, tms.).

Semifinaali ja finaali pelataan 15.8.2015 Bridge Areenalla. Semifinaalit alkavat klo 10:00. Samaan aikaan Bridge Areenalla pelataan kaksisessioinen MP-IMP-parikilpailu, jonka toiselle sessiolle pudonneiden joukkueiden pelaajat pääsevät mukaan carry overin turvin (puolivälin ja kärjen puolivälituloksella). Finaali pelataan Bridge Areenalla tauon jälkeen, semifinaalien päätyttyä. Sekä semifinaaleista, että finaaleista järjestetään BBO-lähetys.

Kilpailun tuloslaskennan hoitaa Timo Sairanen, joka tarvittaessa toimii myös puhelimen välityksellä kilpailunjohtajana ensimmäisillä neljällä kierroksella. Mikäli pelipaikalla on joku muu kilpailunjohtaja, voidaan häneen turvautua tuomiotilanteissa. Finaaleissa on kilpailunjohtaja paikan päällä.


KILPAILUMAKSUT

Aiemmin ensimmäisen kierroksen pelimaksu oli korkeampi kuin muiden kierrosten. Uudistuksen mukaan kaikki kierrokset pelataan samalla pelimaksulla. Näin saadaan toivottavasti laskettua uusien joukkueiden mukaan tulemisen kynnystä.

Pelimaksu on 8€/pelaaja/kierros. Eli 32 euroa/ joukkue / kierros. Joukkue, joka luovuttaa ottelun, maksaa täyden kilpailumaksun SBL:n tilille. Joukkueen, joka etenee luovutuksen ansiosta sarjassa, ei tarvitse suorittaa pelimaksua, mutta pelaamatta edennyt joukkue ei myöskään saa mestaripisteitä.

Kilpailumaksut maksetaan ennen ottelua SBL:n tilille:

Nordea FI11 1548 3000 1004 96,
viitenumero 8989.

Maksettuasi Suomen Cup kierroksen pelimaksun, laita liiton toimistosihteerille ja taloudenhoitajalle sähköpostilla tiedoksi joukkueen nimi ja Suomen Cup kierros ja maksaja. Osoitteet ovat: office.clerk@bridgefinland.com ja financial.manager@bridgefinland.com .

On äärimmäisen tärkeää käyttää viitenumeroa, sillä vain siten maksut kohdistuvat oikein. Lisäksi viitteettä maksetuista maksuista pankki perii suuremman kulun. Myös viesti maksetusta kilpailumaksusta on tärkeä turhan etsimisen vähentämiseksi.


MESTARIPISTEET JA PALKINNOT

Mestaripisteet
Otteluvoitto Suomen Cupissa antaa mestaripisteitä pelaajille seuraavasti:

1. kierros 0,2 MP
2. kierros 0,4 MP
3. kierros 0,7 MP
4. kierros 1.0 MP
Semifinaali: 2.0 MP
Finaali: 4.0 MP

Mestaripisteiden lisäksi molemmat finalistit valitaan suoraan edustamaan Suomea Baltic-Cup 2016 – turnaukseen. Molemmat joukkueet saavat liitolta kuitteja vastaan 400 euron matkatuen.

Voittavan joukkueen on ilmoitettava tulos mahdollisimman pikaisesti pelatun ottelun jälkeen kilpailunjohtajalle ja mestaripisterekisterin ylläpitoon osoitteisiin: office.clerk@bridgefinland.fi ja mp.manager@bridgefinland.com . Ilmoituksessa tulee näkyä: ottelu, IMP-tulos ja ketkä pelasivat ottelussa ja heidän jäsennumeronsa (mate) mestaripisteiden kirjaamista varten.


PELIAIKATAULU

1. kierros pelattava 31.3.2015 mennessä
2. kierros pelattava 30.4.2015 mennessä
3. kierros pelattava 31.5.2015 mennessä
4. kierros pelattava 31.7.2015 mennessä
5. kierros Bridge Areenalla la 15.8.2015 klo 10:00 (4 joukkuetta mukana)
6. kierros Bridge Areenalla la 15.8.2015 klo 10:00 (2 joukkuetta mukana)ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoitta joukkue mukaan kilpailuun Bilbossa viimeistään 15.2.2015. Ilmoita joukkueen kapteeni ensimmäiseksi pelaajaksi ja laita hänen sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa lisätiedot-kohtaan. Nämä ovat joukkueiden kommunikaation kannalta välttämättömät.

Joukkueeseen saa kuulua 4-6 pelaajaa. Varapelaajien käyttö on sallittu. Varapelaaja ei ole saanut pelata muissa joukkueissa, eikä tämän jälkeen myöskään voi pelata varsinaisena- tai varapelaajana muissa joukkueissa. Pelaajilla on oltava MP-kilpailuoikeus.

Lohkojako ilmoitetaan liiton verkkosivuilla ja sähköpostitse kapteeneille 18.2.2015. mennessä.

Jatkossa kaikki Suomen Cupia koskevat tiedotteet tulevat tämän tiedotteen alasivuiksi.

Onnea peliin!!!

Hulda Ahonen

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle