Suomeksi | På svenska | In English | Palaute | HallintaUutiset


42-vuoden tauon jälkeen: Pesonen-Stubb SM-parimestarit!

(2014-10-07 11:32:32)

SM-parimestaruus pelattiin Bridge areenalla. 4.-5.10.2014. Jo etukäteen tasaiseksi epäilty kilpailu ei pettänyt ketään. Mitaleja ei ollut vielä jaettu ennen kuin viimeinenkin tulos merkattiin.

Sakari Stubb ja Jukka Pesonen SM kulttaa 2014
Voittajiksi itsensä pelasivat 42-vuoden tauon jälkeen kokeneet Sakari Stubb ja Jukka Pesonen. Yhteensä jo yli sata vuotta vastustajia kurittaneet pelikonkarit pysyttelivät kärjen tuntumassa koko kisan ajan.

Upeaa ajatella, että tässä lajissa voi olla Suomen huipulla näin pitkän ajan. Pelaajaura voi jatkua koko eliniän.

Hopealle jäivät viimevuoden mestarit Clas Nyberg ja Kauko Koistinen. Heidän pelinsä alkoi alun kangertelun jälkeen kulkea ja kisan loppukierroksilla pari oli taas kiinni mestaruudessa. Tällä kertaa moninkertaiset mestarit joutuivat kuitenkin tyytymään kakkostilaan. Toiseksi viimeisellä kierroksella keskinäisen kohtaamisen veivät kultamitalistit selvästi piste-erolla 32-70. Tämä riitti loppujen lopuksi ratkaisemaan kullan kohtalon.

Clas Nyberg ja Kauko Koistinen hopeaa 2014.

Myös pronssimitalista käytiin taistelua loppuun asti. Helsinkiläiset Vesa Leskelä ja Jussi Tamminen veivät pronssimitalit 3,4 pisteen erolla ennen Laase Bergrothia ja Mikko Niemistä.

Vuoden 2014 parikilpailun finaalissa kymmenen parhaan joukkoon mahtui vain yksi nainen, Sanna Kitti, partnerinsa Milko Nuutilan kanssa (sijoitus yhdeksäs). Paras naispari oli lopussa hieman hyytyneet Elina Laukkanen ja Jonna Kaminen, ollen kahdestoista.

Koko kilpailun tuloksia voi katsella täällä.
Erittäin lämpimät onnittelut voittajille ja mitalisteille.

Hulda Ahonen

Näytä kaikki uutiset | palaa etusivulle