BBO-finland toimintaa


SBL:n hallituksen päätös osallistumisoikeudesta
SBL:n hallitus hyväksyi kilpailutoimikunnan esityksen "Kilpailutoimikunta esittää SBL:n hallitukselle, että jokaisen BBOFinlandin järjestämiin kisoihin osallistuvan tulee olla SBL:n jäsenkerhon jäsen kolmannesta BBOFinland-pelikerrasta alkaen."

BBO-finlandin toiminta on palvelu, joka on tarkoitettu SBL:n jäsenistölle. Päätöksen mukaan vuodesta 2021 alkaen BBO-finlandin peleihin osallistuvalla on oltava MP-kilpailuoikeus. Toisin sanoen BBO-finlandin kerho-, vp-, mp- ja simultaanikilpailuiden osallistujien tulee olla jonkin SBL:n jäsenyhdistyksen jäseniä. Sama koskee myös BBO-finlandin alaisia liigoja (NFL ja BBO-liiga). Ulkomaalaisten pelaajien tulee olla jonkin NBO:n jäseniä.

Mitä pelataan, milloin, mitä maksaa ja miten?

Tähän on koottu tarpeellisimmat tiedot BBO-finland pelaamisesta. (2020-09-01)

BBO-finland lukujärjestys 3.6.Peliaikataulu viikoittain (toistaiseksi) - BBO-finland

BBO-finland kilpailujen ja #ilopelata -kilpailuiden kilpailupäivät ja -ajat:
(voidaan tarvittaessa muuttaa tilanteen niin vaatiessa):

päiväaloitusaikakilpailujakomäärälaskenta
Ma20:00Kerhokilpailu24pari
 
Ti20:00Kerhokilpailu24pari
 
Ke20:00Kerhokilpailu24pari
18:30#ilopelata -kilpailu18pari/IMP
 
To20:00Kerhokilpailu24IMP
 
Pe20:00Kerhokilpailu24pari
18:30#ilopelata -kilpailu18pari/IMP
 
La20:00Kerhokilpailu24pari
18:30#ilopelata -kilpailu18pari/IMP
 
Su20:00vp-kilpailu24IMP

Tulokaskisat muuttuivat #ilopelata -kilpailuiksi. Rento pelimuoto ja peliajat ovat entiset, mutta nyt vähän enemmänkin pelanneet ovat tervetulleita, suuntaa-antavana ylärajana tästä eteenpäin n 10 MP/pelaaja tai 15 MP/pari. Pidetään siis varsinaiset pisterohmut edelleen ulkona :) Niin ja tietysti ”Oikeat Tarjoussarjat”-emailpalvelumme jatkuu entisellään.

BBO-finlandin toiminta on maksullista, vaikka parikilpailut löytyvätkin BBO:sta ilmaiskilpailujen puolelta. SBL:lla on BBO:n kanssa sopimus asiasta. Normaalihinta peleille on 2€/kerta. Liitto laskee pelisuoritukset 4 viikon välein maksettaviksi.

On äärimmäisen tärkeää, että suoritatte maksut ohjeiden mukaan. Ei siis yksittäisiä maksuja!
Tämä on siksi tärkeää, että pieniä maksuja suoritettaessa, ilman viitettä, pankki- ja kirjanpitokulut vievät lähes koko maksun. Lisäksi maksuja joudutaan seuraamaan "käsin", joten tällaiset tipahtelevat, kummallisilla summilla olevat, maksut lisäävät työn määrää.
Kilpailumaksujen laskutuskausi on 4 viikkoa. Maksut julkaistaan liiton verkkosivuilla ja liiton FB-tille laitetaan linkki maksutiedotteeseen.
Maksutiedotteen yhteydessä julkaistaan myös ohjeet maksun suorittamiseksi.

Pelimaksut maksetaan:

• Kilpailumaksut maksetaan jälkikäteen neljän viikon välein, liiton julkaiseman listan mukaan
• Pelimaksut lasketaan maksettavaksi aina 4 viikon välein (ma-su x4) näin pelikertoja on helppo seurata
• Pelimaksut julkaistaan:
–SBL:n verkkosivuille
–SBL:n facebookiin- linkki
–BBO-klpailunjohtaja julkaisee linkin BBO-finland pelien aikana pelaajille.
• Maksuaikaa on 2 viikkoa (suositellaan maksua heti, ettei jää maksamatta!)
• Mikäli maksususi jäävät maksamatta, menetät pelioikeutesi BBO-finlandissa (kilpailukielto)
• BBO-finland kilpailukiellot astuvat voimaan heti, kun maksut ovat myöhässä. Maksamattomat maksut julkaistaan liiton verkkosivuilla ja tiedotteesta laitetaan linkit Facebookiin ja kerhojen postituslistalle.
• Kilpailukielto kumoutuu, kun maksut suorittaa ja ne näkyvät tilillä. (tästä on ohjeet ilmoituksen yhteydessä).

BBO-finland kerhokilpailut

• järjestetään arkisin (tarkoituksena on tarjota pelaajille korvike normaaleille kerhoilloille)
• kilpailut ovat kerhoillan mittaisia (n. 24 jakoa)
• niistä jaetaan voittopisteitä BBO-jakokaavan mukaisesti
• kilpailumaksu on 2€ ja se maksetaan jälkikäteen julkaistavan listan mukaan liiton tilille (4vkon välein)
• osallistujan täytyy olla rekisteröitynyt BBO-finlandin jäseneksi
• ne pelaajat, jotka eivät ole hoitaneet aiempia (tai hoida näitä) BBO-maksujaan ovat kilpailukiellossa.
• osallistujilla TÄYTYY näkyä nimimerkin lisätiedoissa oma KOKO nimi (Etunimi ja Sukunimi)


BBOFinland-kilpailujen kilpailunjohtajat

BBOFinland järjestää MP-kilpailuja SBL:n alaisuudessa. BBO-järjestelmä estää monet pelipöytäbridgessä tapahtuvat epäsäännöllisyydet. BBO-järjestelmä hoitaa automaattisesti kilpailun järjestämiseen liittyvät asiat kuten jakojen "siirron", pöytäkortit ja laskennan. Käytännössä BBOFinland-kilpailussa kilpailunjohtajan tekemisen määrä ja kompetenssivaatimukset ovat merkittävästi pienemmät kuin pelipöytäkilpailuissa.
SBL on päättänyt kokouksessaan 23.4., että BBOFinland-kilpailujen kilpailunjohtajana voi toimia kuka tahansa kokenut bridgenpelaaja, jolla on joko kokemusta tai tarvittava osaaminen BBO-kilpailun järjestämisestä.

SBL:n lakitoimikunta käsittelee valitukset, jotka koskevat BBOFinland-kilpailujen bridgelakiin liittyviä kilpailunjohtajan päätöksiä ja SBL:n kilpailutoimikunta käsittelee valitukset, jotka koskevat BBOFinland-kilpailujen järjestämistä.

SBL:n kurinpitosäännöstö koskee Liiton järjestämiä tai sen alaisuudessa järjestettäviä kilpailuja. Siksi nettikilpailussa tapahtuvat kurinpitosäännöstön vastaiset teot johtavat käsittelyyn samalla tavalla kuin muissakin kilpailuissa. Ne voi ilmoittaa Liiton puheenjohtajalle tai kurinpitokomitean puheenjohtajalle ja komitea käsittelee ne normaalin menettelyn mukaisesti.

Kuinka pelaan BBO-finladin kilpailuissa?

BBO-finland-kerhokisat ja #ilopelata -kisat järjestetään Bridge Base Online-pelialustalla täällä. Pelataksesi BBO:ssa sinun täytyy rekisteröityä sinne pelaajaksi. Luo sinne nimimerkki ohjeiden mukaan. (Liity BBO:hon)

BBO-finlandin kilpailuihin osallistuakseen tulee lisäksi olla rekisteröitynyt BBO-finlandin jäseneksi.

Uudet rekisteröitymiset BBO-finlandiin tehdään seuraavasti:

Rekisteröityminen on edellytys pelaamiselle BBO-Finlandin kilpailuissa ja voittopisteiden kirjaamiselle. Rekisteröinti tapahtuu maksamalla 2€ tilille FI11 1548 3000 1004 96 ja laittamalla sähköposti, johon mukaan oma koko nimi ja BBO:n pelaajanimimerkki, Lasse Utterille ja toimistosihteerille osoitteisiin: lasse.utter@kolumbus.fi ja toimistosihteeri@bridgefinland.com.

Rekisteröintimaksu tarvitsee maksaa vain kerran. Pelaajalla voi olla vain yksi rekisteröity nimimerkki. Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt, on rekisteröitymisesi yhä voimassa.
Maksaessasi rekisteröitymistä käytä
viitenumero: 68204
tilille: Nordea FI11 1548 3000 1004 96


Kun olet sekä luonut nimimerkin BBO:hon, että rekisteröitynyt BBO-finlandin jäsenksi, voit osallistua BBO-finlandin toimintaan.

Pelatessasi näissä kilpailuissa täytyy sinulla olla nimimerkkisi lisäksi oma nimesi tilisi profiilissa. Lisätäksesi nimesi näkyviin profiiliisi toimi seuraavasti:

1. kirjaudu nimimerkilläsi BBO:hon.
2. Avaa oikeassa reunassa alimmainen kohta TILI
3. Kohdassa Profiili (joka aukeaa ensin) täytä kohtaan "Oikea Nimi", oma etu- ja sukunimesi.
4. Paina alhaalta sinistä palkkia - "tallenna muutokset".
5. Valmista!

Parikilpailuihin täytyy ilmoittautua BBO:ssa partnerin ja sinun ollessa yhtaikaa kirjautuneena sisälle. BBO-finlandin kilpailut löytyvät ilmaiskilpailujen puolelta, sillä pelaajat eivät suorita niistä maksua BBO:lle, vaan kootusti suoraan Suomen Bridgeliitolle. SBL:lla on sopimus BBO:n kanssa tästä käytännöstä.

Kilpailulistassa on hurja määrä kilpailuita, joista tulee etsiä oikea kilpailu. Kaikissa BBO-finladin kilpailuissa lukee sana FINLAND, huomaamisen helpottamiseksi.

Itse kilpailussa saatat kohdata joskus saman parin useampaan kertaan (jos paritus on hissinä), tämä on normaalia ja kuuluu asiaan. Kierros vaihtuu lennosta heti kun viimeinenkin pöytä on pelannut, eli peliaika ei ole vakio.

Ennen kuin tulet mukaan kilpailuihin kannattaa hieman harjoitella BBO:ssa pelaamista, vaikka tuttujen kavereiden kanssa, ihan omassa pöydässä. Pian olet valmis tulemaan mukaan kilpailuihin!


Tervetuloa mukaan.

Seuraa tiedotusta SBL:n verkkosivuilla www.bridgefinland.fi.

Hulda Nyberg
Toiminnanjohtaja Suomen Bridgeliitto

(päivitetty 15.6. ts :)